Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2014, 13:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Hehe, niezle odleciałeś

Mowa cały czas była o kwotach brutto, czy to na temat pensji minimalnych, średniego wynagrodzenia, czy gdy dyskutowaliśmy z Kocurem o zarobkach PM-ów, a ten tutaj wyskakuje jak z kapelusza z kwotami netto (czerwonymi). Dokładnie 50% osób zarabia do mediany i mniej, a drugie tyle zarabia od mediany i więcej, gdyż to dla laika matematycznego wiadome, że mediana jest połową wartości zarobków. Natomiast największą grupę stanowią osoby, które zarabiają między dominantą, a średnią krajową, gdyż ich jest ok. 40% osób.

Drozd, ty nawet nie musisz udawać głupka, bo nim jesteś
Zarabia dla każdego normalnego, oznacza kwotę, którą może wydać. Nie bez powodu cyferki są czerwone. To, że z Kocurem rozmawiałeś o kwotach brutto nic mnie nie interesuje.

Ja zwróciłem uwagę że wykres, a przez to i ten, który go wrzuca manipuluje przekazem i każdy to widzi. Możesz sobie pleść swoje farmazony do woli. Wiadomo jednak, że lepiej w nie nie wierzyć.

W jednym masz rację mediana w Polsce wynosi 500 E, a 50% Polaków zarabia mniej niż 500 E. Natomiast kolejne 40% zarabia mniej niż 1000 E. Zatem 90% Polaków zarabia mniej niż 1000 E, a tylko 10% więcej. Wykres sugeruje coś innego dlatego jest manipulacją, tak jak posługujący się nim manipulantem. Winszuję...

Kroq napisał(a):Wyświetl post
Ja do tego wąskiego grona się zdecydowanie zaliczam. I zgadzam się ,że stanowimy realnie około 5-8% wyborców. Ale szczerze mówiąc to liczę na taką sytuację ,że wejście do sejmu np. KNP z poparciem 5-6% spowoduje ,że to właśnie o ich mandaty będzie toczyła podchody zwycięska partia. W sumie bez względu na to kto ważne żeby bez tych 5-6% mandatów KNP nie było większości. Tak się może wydarzyć w przypadku gdy PIS wygra zdecydowanie – około 40% - koalicja z krytykowanym PSL odpada, a tym bardziej z SLD i TR lub wygrywa PO też zdecydowanie ale wtedy PSL musiałby być poza Sejmem – choć tu jest też ryzyko koalicji z TR lub SLD. Dlatego jako realista zaciskam zęby i kibicuję żeby wygrał PIS – żeby wygrał zdecydowanie , choć mój głos pofrunie na KNP. Wtedy jest szansa przepchnąć jakiś liberalny pomysł.
To skoro kibicujesz to dlaczego czepiasz się PiSu, a nie PO? Zdecyduj się bo się gubię. Nie masz powodów żeby krytykować PO? PiS wcale nie musi wygrywać zdecydowanie, wystarczy ze KNP odbierze wyborców POwcom, którzy od lat pod płaszczykiem liberalizmu wprowadzają dyktaturę. Dlatego niech się KNP na tym skupi a PiS, socjalistów, zostawi w spokoju. Zgodzisz się chyba ze łatwiej przekonać liberała oszukanego przez PO do głosowania na KNP niż socjalistę głosującego na PiS.

ps. Zapytaj sołtysa czy zagłosuje na KNP . To się dowiesz, że on sołtys to liberał z krwi i kości, ale Mikke to oszołom ...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 08.04.2014 o godz. 13:49.
Hej Nasz TS !!