Wyświetl pojedynczy post
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.04.2014, 11:49
Ad1) No bo ja do tego dążę człowieku - brak podatków dochodowych – rozumiesz to czy nie bardzo?
Ad2) No takie ,że bogaci i biedni również płacą dochodowy – to jest zabieranie.
Ad3) A ja Ci tłumacze ,że dużo gorsze jest dawanie komuś czegokolwiek z kieszeni kogoś innego- np. tych 500zł pod przymusem. Podałem przykład z zabieraniem w przypadku gdy ktoś zarabia 3000 , 2000 i 7000 gdzie odniesienie do tego?
Ad4) Odnieś się do mojej uwagi o VAT bo tego nie widzę. Czepiam się bo PIS bo prawdopodobnie to oni wygrają a dalej chce utrzymać to ,że urzędnik decyduje , ba ma w ogóle taka możliwość decydować komu dać a komu nie. Komu odebrać a komu nie. Chcecie nowych ministerstw kolejnych urzędów –tylko nie zaprzeczaj bo taki jest program.
Ad5) Przypinam łatkę – po prostu Pis to czysty socjalizm o zabarwieniu narodowym. Obniżyli podatki niewiele ,ale obniżyli to chwalę. Ale program wyborczy i większość działań to jest socjalizm.
Ad6) Nic nie mylę, socjalizm w czystej postaci. Powtarzam - odnieś się do mojej uwagi o VAT bo tego nie widzę jeżeli chodzi o rozkład kosztów utrzymania państwa.
Ad7) Popieracie podatek dochodowy, Polskę w UE, zasiłki itd. Niczym się nie różnicie od PO i SLD i reszty komuchów? To jest argument rozsądnego człowieka? Szczere gratulacje.
Ad8) Gdzie odniesienie do opisanej przeze mnie pozycji i wsparcia dla rodziny w II RP i tym samym podważonej prze mnie zależności posiadania dzieci od stabilności posiadania pracy? Gdzie odniesienie do patologicznych przykładów z mojego podwórka? Gdzie odniesienie do tego ,że likwidacja PIT i CIT drastycznie obniży poziom bezrobocia? Gdzie odniesienie pozycji rodziny w społeczeństwie , zacieśnianiu wzajemnych więzów w przypadku gdy liczyć muszą na siebie a nie na to ,że państwo coś da? W ogóle do modelu socjalistycznego – żłobki ,przedszkole, szkoła, praca, emerytura – jako jedynie słusznego? To były konkrety bez odpowiedzi zostawione. Jak masz dalej odpowiadać ogólnikami to nie odpowiadaj tylko się szar z PO czy SLD czy kim tam chcesz.