FraMat napisał(a):

Zrozumiałem dobrze.
Na zachodzie są race i bójki.
U nas też są race i bójki.
Na zachodzie poziom futbolu jest wyższy.
U nas wmawia się ludziom, że jest niski z powodu rac i bójek, co musi być ewidentnym fałszem.
A mnie nie obchodzi w tym momencie wiązanie poziomu futbolu z racami i bójkami.
Ani w ogóle futbolu z racami (mniej) i bójkami (więcej).
|
Możesz mi powiedzieć jakież to bójki były na stadionie Wisły ostatnio?
Race na Wiśle odpalane regularnie były od jakiś 20 lat. Przez lata za oprawy (z udziałem rac) kibice byli wychwalani przez dziennikarzy, działaczy, piłkarzy.
W latach 2005-2008 (sprawdźcie dokładnie) Orange sponsor ekstraklasy wybierał oprawy kolejki w których bardzo często wybierano oprawy z udziałem pirotechniki. Ba, kibice Legii dostali nawet za atmosferę na trybunach czek na gali ekstraklasy!
Minęło parę lat i poprzez odpalanie rac na derbach, oraz przerwanie meczu na 10 sekund z Zawiszą, okazuję się że na naszym stadionie nie jest bezpiecznie! Że trzeba rozdawać zakazy, iść na wojnę z SKWK itd.
A przecież nic się nie stało, przecież to są ....a drobne incydenty!
Siedzę aktualnie w UK, włączam sobie wczoraj fakty na necie i widzę jak prezes mojego klubu prosi o pomoc MINISTRA! ....a, przecież na Wiśle w ciągu ostatnich 10 lat były może z dwie "zadymki"... Bezpieczniej jest niż w pierwszym lepszym klubie, czy dyskotece...
O co ....a bednarzowi chodzi? Nawet w Anglii zaczynają odpalać pirotechnikę i pojawia się ona częściej niż w Polsce...
Ten kraj zwariował...