adam_09 napisał(a):

|
No niebywale mnie teraz rozśmieszyłeś. To może do zasług jeszcze zaliczymy to, że przyszedł w poniedziałek na 9 do pracy ? Albo, że otworzył laptopa i sprawdził swoją pocztę e-mail ?
|
Wiem wiem, musiałby działać charytatywnie abyś zaliczył mu ten czyn na konto dobrze wykonanej roboty. Wtedy każde otwarcie laptopa byłoby jego zasługą. Są lepsi (zasłużeni) i najemnicy (za kasę). I mimo że czasami Ci drudzy odwalają dobrze swoja robotę należy ich czyny oceniać przez pryzmat 'wynagrodzenia'.
Osobiście wolę oceniać czyny a nie osobę.
Reasumując - kierujemy się innymi zasadami etycznymi.
Widać Tobie bliżej do traktowania za czyn etyczny czynu ludzi cnotliwych/zasłużonych, ja zaś wolę patrzeć przez pryzmat obieranej przez nich drogi. Także musimy się różnić w ocenie

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA