Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2014, 15:11
Nie wiem. Zależy czy na widok Kaczyńskiego, krew Cie zalewa, dostajesz drgawek albo piany na ustach. Zaręczam Ci że w 2007 takich przypadków było wiele w dobrym tonie było pojechać kaczorowi pod dowolnym pretekstem. Tacy właśnie otumanieni sprowokowali mnie do aktywności. Dzisiaj kiedy już wiadomo jakim swojakiem był wybór partii oszustów zmieniła się retoryka, teraz celem jest wmówić że za PiS byłoby jeszcze gorzej, co jest tym śmieszniejsze, że przecież każdy pamięta że za PiS było dużo lepiej. Mówią o tym wszystkie wskaźniki.

PiS będę rozliczał z tego co robią, jakie ma znaczenie czy wpisali to do programu? PO podniesienia wieku emerytalnego w programie nie miało ... KNP uwzględniam w swoim wyborze bo wciąż mam nadzieję, że to twór anty komuszy. Dlatego tak się dziwię ich atakom na PiS. Niby chcą być liberalni więc dlaczego nie walczą o elektorat naciągnięty przez po? Dlaczego czepiają się socjalnego PiSu. Niech PiS będzie socjalny KNP liberalne niech stworzą koalicję i zmieniają Polskę. Tego bym oczekiwał, a co się dzieje to widać.Reszty nie uwzględniam bo to resortowe dzieci pod różnymi szyldami.

A co jak jakiś krezus zaadoptuje sobie trójkę żeby nie płacić podatków? Będzie go ktoś sprawdzał? Myślisz że na ulgach nie można wałków kręcić? Jesteśmy w sytuacji w której naróbcie dzieci a resztą my się zajmiemy to jedyna szansa. Tylko ja bym to inaczej określił. Naróbcie dzieci, a państwo pomoże je w odpowiednich warunkach wychować. To, jak przypilnować żeby rodzice nie przechlali kasy to nie jest wielki problem. Wystarczy część dawać w gotówie a część jako opłaty za żłobek, przedszkole, szkołę czy najróżniejsze dodatkowe zajęcia. Można stworzyć szczelny efektywny system wsparcia. Taki sam dla wszystkich, a może to jeszcze rozkręcić rynek usług. Tylko trzeba chcieć coś zrobić, a nie kombinować jak na tym czymś przy cyganić. Pamiętaj że ten gość utrzymujący sam rodzinę też dostanie 500, a jak straci pracę to 1000 przy dwójce. Co będzie z tą rodziną przy Twoim pomyśle? Z czego sobie odpisze jak, nie będzie zarabiał? A chyba rozumiesz, że niepewna praca to główna przyczyna problemów z przyrostem...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.04.2014 o godz. 15:21.
Hej Nasz TS !!