Po pierwsze dla mnie to nie program jest decydujący, z prostej przyczyny, wszystko można napisać. Dlatego ja kieruję się wyczuciem i analizą stosunku zapowiedzi do wykonania z poprzednich lat i najważniejsze stosunkiem o aktualnej rzeczywistości. W przypadku partii czy polityków z okazałym stażem także ich przeszłymi wyczynami. To sprawia że wybór jest prosty. PiS albo KNP reszta to nocna zmiana. Tyle o wyborach.
Natomiast żeby rodzina mogła porządnie wychować dzieci potrzebuje pewnych pieniędzy. Ilu Polaków zarabia średnią krajową? Ile jest rodzin z trójką dzieci w których pracują oboje rodzice. Nie snuj fantazji. PiS chce dać spokój wychowania rodzicom co ma poprawić statystyki dzietności, a nie wymyślać cudy. Rozmawialiśmy o GB gzie Polki rodzą statystycznie najwięcej dzieci ze wszystkich mniejszości. Jaki jest VAT na artykuły dla dzieci tam a jaki u nas. Paczka pieluch to 60 PLN na ile starcza? Ile z tej paczki zdziera państwo 15 PLN? Co daje 60 zł miesięcznie na samych pieluchach. Dalej uważasz ze 500 miesięcznie to kokosy? Mogące tworzyć patologie?
Zwolennikiem PiS owszem jestem ale jedynie z braku laku. Czy zagorzałym ? Nie wydaje mi się, ale na bank nie możesz mnie traktować jako członka struktur PiS czy jakiegoś działacza. Kiedy w 2007 roku amok walczących z kaczorami osiągał szczyt bardziej dla zabawy niż z innych powodów zacząłem wdawać się w dyskusje z co bardziej otumanionymi. Ta zabawa trwa o dziś.