|
W porządku, Powstanie Styczniowe i Warszawskie wygraliśmy i to są nasze wielkie triumfy tak samo jak Wiedeń Grunwald Warszawa 1920 czy Kircholm niech Ci będzie. Posyłać na pewną śmierć dziesiątki tysięcy ludzi którzy tworzyć mogli stworzyć powojenną elitę, niszcząc doszczętnie polską stolicę na pewno przyczynili się do umocnienia naszego kraju. Czy wy nie potraficie zrozumieć ,że można uznawać bohaterstwo i męstwo powstańców jednocześnie być zagorzałym krytykiem samego faktu powstania? Czy my musimy świętować tylko nasze porażki?
Mnie nie interesuje gdzie sięga Kaczyński Kliczce. Na majdanie był tylko jeden Kliczko? Mnie interesuje to ,że ten „patriota” idzie w jednym szeregu z ugrupowaniami typu Swoboda czy Prawy Sektor. A swoją obecnością legitymizuje Majdan. Wystarczy spojrzeć na stanowiska obsadzane w tzw. tymczasowym rządzie Ukrainy. Znajdziemy tam i ludzi z Prawego Sektora i Swobody. Po za tym kto wspierał pomarańczową rewolucję? No kto – cała sejmowa „pseudoelita”. Juszczenko wygrał i zaraz na zachodzie Ukrainy pojawiły się pomniki bandery. Sytuacja się powtórzyła jak to zwykle bywa a wy dalej jak ślepe barany za tym samym w końcu doprowadzicie do tego ,że banderowcy i poplecznicy UPA dojdą do władzy tylko co powiecie wtedy mieszkającym tam Polakom i potomkom przesiedleńców z Wołynia? Bo to podobno w ich interesie działacie?
Rozwarstwienie społeczne, dzielenie się dochodami z biedniejszymi – sztandary socjalizmu. Proszę nie mów ,że tak wypowiada się prawicowiec.
Czy ktoś teraz zabrania dzielić się z biednymi? Bezpośrednio np. zasponsorować jakąś stołówkę? Pytam się czy ktoś tego broni? Nikt nie broni i dlatego sporo osób tak czyni – oczywiście z różnych pobudek. Jestem przekonany ,że bez ingerencji państwa działałoby to znacznie sprawniej i stało by się bardziej powszechne.
To już widzę ,że zdrajca Kaczyński teraz jest obrońcą całej Europy. Wystarczy ,żeby odpowiednio zadbał o nasze interesy a do tego żaden Traktat nie był potrzebny.
|