Kroq napisał(a):

„bo myśli patriotycznie, bo kultywuje pamięć o polskich bohaterach” – jadąc na majdan i idąc pod rękę z banderowcami, ani razu nie odwiedzając na podkarpaciu pamiątek po bytności UPA no faktycznie kultywowanie pamięci jak cholera
„jest konserwatywne światopoglądowo” – to ciekawe dlaczego Lech Kaczyński podpisał Traktat Lizboński – dopuścił się zdrady i jeszcze bardziej złączył Polskę z grenderową UE
„To że PiS nie powiela oderwanych o rzeczywistości fantazji Mikkego czy paranoicznych wizji Ruchu Narodowego w niczym nie umniejsza jego prawicowości” – Ruch Narodowy to też socjalizm tylko w wydaniu narodowym różniący się od PISu jedynie stopniem radykalizmu i kwestią bytności w UE. Korwin-Mikke choć jego zwolennikiem raczej nie jestem to kierunki polityki proponowanej przez niego zdecydowanie zbieżne są z konserwatywnie pojmowaną doktryną prawicy.
„Natomiast myślenie społeczne dążące do wyrównywania szans biednych i bogatych to nie żaden socjalizm, a właśnie nowoczesna myśl prawicowa” – myślenie społeczne to nie żaden socjalizm? A co? To tak jakby biały koń nie był tym samym co koń o kolorze białym. Wyrównywanie szans – czytaj prawidłowo „zabierzemy jednym by dać drugim” to socjalizm w czystej postaci.
„Integracja i konsolidacja poprzez współdziałanie dla wspólnego dobra wszystkich obywateli” – dla dobra wszystkich czyli co PGRy, kolektywizacja rolnictwa, przemysłu ,żeby każdy miał tak samo? Śmiejecie się z Mikkego a to jest dopiero Utopia.
„Bogaty będzie wolał wesprzeć biedniejszego wiedząc, że dzięki temu nie będzie musiał zamykać drzwi na klucz” – pokaż mi jednego bogatego który raduje się jak mu podatki podnoszą. A jakby tak temu okropnemu bo bogatemu nie zabierać to może chętniej by sam dam na jakiś cel charytatywny czy inny tego typu?
Dzięki Drozd za tą wypowiedź bo może uświadomi to wielu osoba ,że w sejmie siedzi sama lewica – tyle ,że pewna część wierzy w Boga i non stop wspomina piękne polskie porażki – powstanie warszawskie, styczniowe , drugą tolerancyjną ale nie wierzącą i trzecią może trochę wierzą, może trochę lubiąca homosiów. Powtarzam w sejmie żadnej prawicowej myśli nie ma !!!
P.S.
Zwolennikiem Korwina raczej nie jestem - ale zdecydowanym zwolennikiem prawdziwej prawicy jak najbardziej a także jestem monarchistą
Pozdrawiam
|
Daj spokój z banderowcami bo jesteś śmieszny. Kliczko to banderowiec? A przecież była propagandowa beka ze Kaczyński sięga mu do pasa.
Po to żeby bronić Europy przed lewacka zarazą. Tak było w testamencie naszego papieża.
Oczywiście że myślenie społeczne to nie socjalizm. Myślenie społeczne to metoda niedopuszczenia o zbytniego rozwarstwienia ekonomicznego społeczeństwa, którego konsekwencją musi być dyktatura albo rewolucja. Bogaty jak będzie mógł, dzieląc się częścią swoich dochodów z biedniejszymi, zyskać szacunek społeczności i spokój to gwarantuję że nie będzie się zastanawiał. Tylko kasa którą odda bogaty żeby mu biedniejszy do talerza nie zaglądał musi trafić do biedniejszego z wyraźnym stwierdzeniem ze to kasa od bogatszego, a nie zostać ukradziona przez pazernych urzędasów. Mikke mówi nie zabierać, Kaczyński mówi to co zabrane nie marnować.
Jeżeli uważasz że Powstanie Styczniowe czy Warszawskie to porażki to nie ma o czym gadać.
Pozdrawiam.
Kroq napisał(a):

|
Ja krytykuje Kaczyńskiego i cały sejm jako narodowo-konserwatywny monarchista. Konkrety we wcześniejszym poście.
|
Nie tak szybko. Bo zaczynasz komuszą śpiewkę "wszyscy są tacy sami". Na kogo będziesz głosował ? Czy może nie głosujesz

.