SharksiK napisał(a):

Cała ta twoja rozkminka jest tylko i wyłącznie oparta na twoim pogladzie na to na co patrzysz z boku. Mija sie ona z rzeczywistością po cześci z braku twojego obcowania z dana grupą kibiców Wisły jak i nieumiejętności słuchania i poznawaniu "drugiego" świata.
Przecież ja nie mam celu w tym żeby Cię kłamać a wrecz przeciwnie, fajnie by było jak byś zrozumiał że Wisła dla Ciebie to nie musi być to samo co Wisłą dla mnie i mi podobnym.
Sektor C podobnie jak dawna "dycha" jest miejscem szczególnym, coś jak dla muzułmanina mekka - raz w życiu trzeba tam być. Zdecydowana większośc była, jest i będzie w tym miejscu nie dlatego że kocha futbol, uwielbia wspaniałych piłkarzy czy dlatego że Wisła gra o mistrza.
Wszystko zaczyna się o wiele wczesniej i mało ma wspolnego z biedronką czy finezyjnymi akcjami. Dla wiekszosci Wisła była jedynym słusznym wyborem i zarazem możliwym...
Nasz fanatyzm zbudowany został przez rówieśników i starszych kolegów z którymi przyszlo nam wyrastać .
Szkoda? oczywiście...że taka a nie inna sytuacja w Krakowie wymaga by jednoczyć się w grupy i kibicowanie Wiśle nie kończy się i zaczyna na R22.
Dla nas to jest i była codzienność, sposób na życie. Mimo upływających lat, założonych rodziny czy "powaznego" życia, Wisła i emocje z nią związanie mają się nijak do poziomu jaki prezentuje grajki.
Trudno to tak przelać na papier i przełożyć na słowa, nie chce by to dało wydźwięk, że nie cieszą mnie zwycięstwa - bo oczywiscie cieszą ale w dalszym rozrachunku czy konfrontacji z poważniejszymi problemami są bez znaczenia.
Jeśli było się w Głogowie, Iławie, Brzesku czy na Bałtyku w Gdyni to nie widze problemów by ludzie z sektora C nie byli z Wisłą na 2-3 lidze. To że kłamliwe media z pomocą naszego prezesa który notabene zapomniał że jest niejako gościem w naszym klubie, kreują nas na bezmózgow i bandytów nie zmienią świadomości o odpowiedzialności jaka na naszych barkach wtedy spocznie. W 2-3 lidze będzie pełny sektor C!
Nawet jak by jutro miał grać z nami Real Madryt, to zapewniam sektor byłby pusty.
Czytaj Łukasz i edukuj się. Czyż życie nie na tym własnie polega?
|
ale jak ktoś
stara się być 2 x na meczu w sezonie, to co może wiedzieć o WIŚLE KRAKÓW i jej kibicach ? Jemu może się tylko zdawać, że coś wie...
GRUPY KIBICOWSKIE LECHII GDAŃSK I ŚLĄSKA WROCŁAW napisał(a):
|
Nie życzymy sobie by w aktualnej sytuacji na meczach drużyny piłkarskiej Wisły Kraków intonowane były przyśpiewki pozdrawiające Śląsk i Lechię.
|
ciekawe czy te osoby, będące na następnym meczu na stadionie, będą w stanie uszanować tę prośbę, czy jak zwykle wykażą się całkowitą ignorancją...