Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2014, 16:08
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz Miśkiewiczem, ale trzeba uczciwie przyznać, że Nalepa też nie powinien grać tego typu kozłującej piłki w środek bramki:
Już wcześniej zauważyłem, że Nalepa nie umie pasówką zdusić piłki do ziemi i puszcza takie szczury do partnerów. To jest taki element, który po prostu mu si poprawić jeżeli chce grać na poważnym poziomie, bo w obronie podania też muszą chodzić szybko, gładko i celnie, nie tylko w takich sytuacjach. Chociaż w tej konretnej sytuacji Nalepę winię ciutek mniej, bo mam wrażenie, że murawa w Lubinie idealna nie była. W dodatku Nalepa był pod sporą presją i naprawdę musiał zagrać w światło bramki. Na plecach miał Abwo, więc szukanie Miśkiewicza tam gdzie go jeszcze nie było, nie wchodziło w grę - Abwo to jeden z szybszych zawodników w Ekstraklasie, z tego samego powodu Nalepa nie mógł ryzykować pojedynku. Mógł na chama wy.......ić w maliny, ale my wtedy przegrywaliśmy 2-1 i chcieliśmy gonić wynik. Po prostu musiał tak zagrać

Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ale nikt tu nie mówi o trzeciej. Miśkiewicz zap... pierwszą jak junior. Dla każdego mającego pojęcie o grze na bramce to co zrobił to praktycznie swojak. Inaczej, jak się chce puścić bramkę z wolnego to trzeba zrobić dokładnie to co zrobił wczoraj Miśkiewicz.
Jak z Drozdem prawie nigdy się nie zgadzam, tak tu ma rację. Miśkiewicz zawalił pierwszą bramkę koncertowo. W ogóle w Lubinie zagrał słabo, bo dwie kolejne bramki w mniejszym lub większym stopniu też idą na jego konto, przy kilku dośrodkowaniach niepewny, współpraca z Bunozą to był kryminał - z 4 czy 5 razy albo razem szli do jednej piłki, albo obaj patrzyli, co się stanie. Troszkę mnie Miśkiewicz rozczarowuje na wiosnę i nie dziwię się, że klub nie stara się przedłużyć z nim umowy za wszelką cenę. Miśkiewicz to w naszych obecnych realiach bramkarz niezły i na dodatek sprawdzony, ale na pewno nie taki, którego nie da się zastąpić.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując