Zwitter napisał(a):

Rozwalają mnie takie teksty. Ty myślisz, że bogaci biznesmeni pchają się do wykupienia od Cupiała Wisły a Pan Bogusław ich odsyła z kwitkiem, mówiąc, że on Wisły nie sprzeda bo kocha ten klub? Ludzie przejrzyjcie na oczy, gdyby nie Cupiał to pewnie dalej tułalibyśmy się po drugiej lidze, ewentualnie co rok desperacko walczyli o utrzymanie. Oczywiście zaraz powiecie, że gdyby nie jesień to teraz byśmy rzeczywiście walczyli o utrzymanie bo w ostatnich pięciu meczach zdobyliśmy dwa punkty, ale prawda jest taka, że od czasów ery Cupiała jesteśmy najlepszą polską drużyną, co dwa razy była naprawdę bliska awansu do LM. Dla Was to przecież wieki temu i teraz najważniejsze żeby się pozbyć Smudy i Bednarza bo oni są odpowiedzialni za "ten cały burdel" jaki mam w tej chwili w klubie.
Żeby nie było, fanem łysego nie jestem ale diabła w ludzkiej skórze też w nim nie widzę.
|
a czy ja coś takiego stwierdziłem ? Nie, szacunek dla Cupiała za to co zrobił i robi.
Ja tylko napisałem fakt, z którym wiele osób by się zgodziło widząc brak możliwości obecnego właściciela do rozwoju klubu na miarę oczekiwań Jego kibiców (może z powodu problemów finansowych spółki, może z powodu braku chęci i zapału, może z powodu problemów procesowych, itp). I tyle, nic więcej ani mniej.
Nie napisałem też, że łatwo będzie znaleźć nowego właściciela. Sądzę, że może być to nawet niemożliwe w obecnej sytuacji gospodarczo - społeczno - politycznej.