Wyświetl pojedynczy post
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2014, 13:42
Greeg napisał(a):Wyświetl post
it - sądy są niezawisłe a w Polsce, odmiennie niż w systemie common law nie istnieje instytucja precedensu. Ale w momencie kiedy wyroki sądów zaczęłyby sprzyjać działaniom Bednarza ze względu na "opinię społeczną" to byłaby tragedia. Bo sądy tym kierować się nie mogą i nie mają prawa. Podstawa systemu państwa prawnego w jakim podobno żyjemy ...

FraMat - akademicka dyskusja mająca udowodnić, że prezes jest niekompetentny (nie przewidział tej sytuacji) oraz działa bezprawnie.

Co zrobi SKWK to się dopiero okaże. Miejmy nadzieję, że decyzja ta będzie podejmowana już po fakcie odwołania miłościwie nam panującego ... oby jak najprędzej.

Swoją drogą mimo, że szanuję Cię za wielokrotne tłumaczenie tekstów na temat Dana Petrescu z rumuńskich mediów i twardą obronę trenera nie wiem czy wchodzenie z Tobą w polemikę na tematy stricte kibicowskie ma sens. Bez urazy.
Coraz częściej dochodzę do wniosku że świadomość prawna w społeczeństwie jest tak nikła że można 75% społeczeństwa wozić na takiej bajerze że szok.

Reglamentacje można wprowadzać nawet dziś. Oni nawet nie pierdną, nie chcą mi sprzedać, widocznie mogą. A najlepsze jest to że wypowiadają się o czymś a nawet pojęcia nie mają. Taki Witek to teraz się dowiedział że jest taki zapis że odmówić sprzedaży nie można o tak sobie.

Ciężar dowodów? Zbędny formalizm, "przecież każdy widział".

Poczucie własnej godności? Idź przeproś i się tłumacz choć nic nie zrobiłeś.

Jesteś tym G. o którym myślę? Miałeś jakiś awatar i teraz jestem zmylony czy dobrze kojarzę osobę

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie ma sensu.
Mam swoje zdanie, którego się trzymam. Jak niezawisły sędzia...
Kolejny przykład, ja wiem lepiej i nic mnie nie przekona że białe jest białe?!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując