Wyświetl pojedynczy post
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2014, 10:30
Rząd w Kijowie jest w dramatycznej sytuacji. Nie dość ,że właśnie został obcięty z Krymu i tym samy pozbawiony zdecydowanej większości floty czarnomorskiej to jeszcze wisi nad nim wizja Rosyjskiej inwazji na wschodzie. Ponad to zaraz z południowo wschodnią granicą także stacjonują wojska Rosyjskie ( republika Naddniestrza ). Ukraina otoczona jest z trzech stron. Nie wierze ,że w takiej sytuacji obrona terytorium jest możliwa.
Jakby tego było mało sytuacja wewnętrzna jest też nie do pozazdroszczenia. Ugrupowania skrajnie prawicowe po śmierci Saszki przestają wierzyć obecnej władzy, organizują się w grupy paramilitarne i chyba same nie wierzą w pokojowy rozwój wypadków na samej Ukrainie – nie mówiąc o zagrożeniach zewnętrznych. Do tego gospodarka bliska katastrofy, strategiczne przedsiębiorstwa państwowe tona w długach głównie wobec Rosji , zapowiadają się gwałtowne podwyżki kosztów życia a wizja odłączenia najbogatszego wschodu.
Podejrzewam ,że prędzej czy później Rosja „swoje weźmie” czy to w sposób referendalny czy na czołgach – Charków, Donieck, Ługańsk, Chersoń, Mikołajew, Dniepropietrowsk, Odessę i Zaporoże. W referendum przyłączy Naddniestrze i tym samym odetnie Ukrainę od morza. Resztę Ukrainy czeka wojna domowa, bieda i nędza. A wstąpienie do UE wtedy można będzie między bajki włożyć bo nikt się na to nie zgodzi. Suma summarum i tak skończą uzależnieni od Rosji tyle ,że biedniejsi i okrojeni z dużej części terytorium. A Putin na zagarniętych terenach utworzy Małorosję czy coś w tym stylu a jako gubernatora obsadzi Janukowycza którego przypominam wschodnia część Ukrainy dalej uważa za prawowitego prezydenta. Tym samym część przeciwnych sobie Ukraińców ze wschodu zjedna sobie pod jego berłem. A zachód…. wyśle dodatkowe 8 myśliwców do Polski Rumuni i krajów Bałtyckich i ponad to pojawi się z 1000 żołnierzy amerykańskich no śmiech na sali! Zawsze uważałem NATO nie jako realny sojusz ale pakt pozwalający myśleć ,że w razie wojny na wschodzie nie dostaniemy ciosu w plecy z zachodu. Powtarzam .......ić ta polityczna poprawność, walkę za czyjąś wolność czy bawienie się w akcje charytatywne i idiotyczne nastawianie karku – wyrwijmy dla nas jak najwięcej. Przypominam tylko ,że wbrew temu co .......ą non-stop te mainstreamowe media Rosja nie jest sama – żadne z wschodzących mocarstw – Chiny, Indie, Brazylia silnie współpracujące z Rosją nie mówią o żadnych sankcjach itp. współpraca gospodarcza aż kwitnie.
Powiem szczerze jak widzę tą tubę medialną która ślepo wierzy w Zachód i sieję propagandę której wtórują „nasze” partie polityczne to mnie taka ....ica ogarnia ,że nawet pisać mi się nie chce. Już raz walczyliśmy za wolność wszystkich i na koniec ta wolność to właśnie nas ominęła.
Odpowiedz cytując