wolfy napisał(a):

|
"Uzasadnione podejrzenie" nie oznacza "kogokolwiek, losowo, z łapanki". "Uzasadnione podejrzenie" trzeba, hmmm, uzasadnić. Uzasadnienie "był w okolicach stadionu dwie godziny po meczu jak policja spisywała" może nie wystarczyć w sądzie. Nawet polskim...
|
Też tego nie wiesz - wytłuściłem wątpliwość w Twojej wypowiedzi. Więc czy wystarczy czy nie - rozstrzygnie sąd jeśli będzie sprawa. Klub nie ma obowiązku zmiany stanowiska do momentu orzeczenia sądu - może stać twardo za własną interpretacją.
Zresztą jakbyś użył choćby google wiedziałbyś jak w większości przypadków jest postrzegane uzasadnione podejrzenie i ten przepis.
Cytat:
|
Do przyjęcia uzasadnionego podejrzenia przestępstwa powinna zachodzić co najmniej taka sytuacja, gdy prawdopodobieństwo istnienia zdarzenia jest wyższe niż możliwość, iż przestępstwa nie popełniono
|
Czyli:
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/
Cytat:
|
Regulacja ta uprawnia organ pozasądowy – bez prawa odwołania do sądu - do odbierania prawa wstępu na stadion bez sprecyzowania przesłanek tej decyzji, a także bez konieczności ustalania, czy dana osoba objęta tym zakazem, w związku lub przy okazji uczestniczenia w imprezie masowej popełniła przestępstwo lub dopuściła się czynu karalnego.
|
Bardzo podobny przypadek co do uzasadnionego podejrzenia odnośnie 'grupy kibiców' z 2008r. masz tu:
http://www.kibice.net.pl/news/561-Za...konieczne.html
Tamże:
Cytat:
|
Zażalenie na bezpodstawne zatrzymanie złożyło ponad 200 osób spośród 759 zatrzymanych podczas wrześniowej akcji policji. (...) Po analizie materiału dowodowego sąd doszedł do przekonania, że zatrzymania były uzasadnione, bo istniało uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa.
|
wolfy napisał(a):

|
Fajnie, że wytłuściłeś. Szkoda, że gówno z tego co zacytowałeś rozumiesz.
|
No dobrze ale jedziemy na tym samym wózku czy nie?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA