wolfy napisał(a):

|
Jeżeli ktoś nie widzi problemu w bezprawnych działaniach, to dyskusja nie ma sensu. (...)Ale żeby bronić ostatnich działań klubu wymierzonych w niewinnych kibiców?
|
Zdecyduj się czy problemem jest to że są bezprawne (o czym jest dyskusja) czy też ze są wymierzone według nie tego klucza co trzeba.
Mój post powyżej, bez łaciny - jest prościej.
Edit:
Jak jest to trudne, przyjmij jak przyjmujesz - zasadę domniemanej niewinności. Stroną oskarżającą są kibice - oni musza udowodnić winę czy złamanie prawa przez klub (odmowę sprzedania biletów) a nie odwrotnie. Póki nie udowodnią klub jest niewinny. Relacji Państwo -> Kibic (domniemanie niewinny) nie da się przenieść 1:1. Trzeba jeszcze odwrócić strony sporu: Kibic -> Klub (domniemanie niewinny).
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA