Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2014, 14:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś nie widzi problemu w bezprawnych działaniach, to dyskusja nie ma sensu. (...)Ale żeby bronić ostatnich działań klubu wymierzonych w niewinnych kibiców?
Zdecyduj się czy problemem jest to że są bezprawne (o czym jest dyskusja) czy też ze są wymierzone według nie tego klucza co trzeba.

Mój post powyżej, bez łaciny - jest prościej.

Edit:
Jak jest to trudne, przyjmij jak przyjmujesz - zasadę domniemanej niewinności. Stroną oskarżającą są kibice - oni musza udowodnić winę czy złamanie prawa przez klub (odmowę sprzedania biletów) a nie odwrotnie. Póki nie udowodnią klub jest niewinny. Relacji Państwo -> Kibic (domniemanie niewinny) nie da się przenieść 1:1. Trzeba jeszcze odwrócić strony sporu: Kibic -> Klub (domniemanie niewinny).
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.03.2014 o godz. 14:58.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując