Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.03.2014, 13:36
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Pokaż mi przykład w którym ta czy inna firma stosuje wobec swoich klientów odpowiedzialność zbiorową.
E no bez jaj.
Przykłady:
a) OFE. Nie przyjdziesz, nie zgłosisz się, będziesz w ZUS.
b) odcięcie przez informatyków dostępu do pewnego zasobu. Ci co się zgłoszą z awarią, mają przydzielony dostęp od nowa. Ci co nie - widać go nie potrzebują.
c) każda okresowa ważność dokumentu - chcesz mieć nowy, aplikujesz. Nie - nie jest Ci potrzebny więc 'cześć'. Przykład: karta kibica.
d) każda zmiana regulaminu usługi np. telefonicznej w dowolnym momencie - chcesz podpisać nową podpisujesz, nie to 'cześć'. Przykład: NC+.

Opieramy się tu o KC a nie o KK.

Edit:
Ogólnie miedzy klientem a sprzedawcą/restauratorem/właścicielem musi być chęć współpracy. Jeśli jej nie ma, nikt nie zmusi prywatnej firmy do sprzedania czegoś bez wyroku sądu. Jeśli ktoś uważa że jest to niesprawiedliwe i wybiórcze może iść do UOKiK lub wytoczyć sprawę w sądzie. Ten może nałożyć karę i tyle. Zmusić do sprzedania nie zmusi, może jedynie zmusić do zmiany polityki sprzedażowej.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.03.2014 o godz. 13:42.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując