raindog napisał(a):

|
W tym miesiącu, z Ruchem, bez bojkotu - 10,200. I nie była to liczba obecnych, lecz tylko tych, co wykupili bilety. A zatem, mimo rozpoczętego konfliktu, wychodzi na to, że na mecz z Zawiszą, w odniesieniu do meczu z Ruchem, zostało kupionych ok. 1000 biletów więcej.
|
Jasne. Jednak wrodzona ostrożność zaleca zweryfikować każdą teorię doświadczeniem. Potrzeba kilku spotkań na R22 i będzie wiadomo kto ile zgarnął w tym rozdaniu i o ile się przeszacował.
funkykoval napisał(a):

|
Wydawało mi się, że dając zakaz z powodu przekroczenia jakiejś normy prawnej, musisz wykazać winę....
|
W sądzie owszem. Tyle że kibic w stosunku do klubu jest zwykłym klientem któremu
można odmówić usługi, jeśli tylko na to ma się ochotę i podstawy prawne. Nie trzeba udowadniać winy. Jak nie pasuje klientowi to może iść się sądzić o dyskryminację lub iść do konkurencji. Tak jak selekcja na bramkach w klubie/dyskotece (nota bene zastanów dlaczego Wisła nazywa się klubem a nie instytucją). Czyli klub nie chce świadczyć usług pewnej grupie klientów, co jest zgodne z linią SKWK. Tu masz cytat:
Cytat:
|
Tak się jednak nie stało, a przyczyną takiego stanu rzeczy było zablokowanie 430 niewinnym osobom kont kibica. Wielu z nich to ludzie, którzy zapłacili za karnet, a jako najbardziej lojalni klienci klubu zostali osądzeni bez sądu i prawa do obrony.
|
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA