|
Pomalutku realizuje się scenariusz skłóconej opozycji na Ukrainie. Kolejne przeszukiwania i aresztowania w siedzibie Gwardii Narodowej w Kijowie silnie powiązanej z Prawym Sektorem i Swoboda. Kliczko składa propozycje odwołania p.o. prezydenta Ukrainy.
Naprawdę warto poczekać, Rosja niech robi swoje - kroi Ukrainę gdzie się da, opozycja majdanowska niech dalej się żre. Jak ktoś wcześniej mądrze wspomniał ,że nie ma się co pchać między dwa wściekłe psy. Ograniczmy oficjalny udział naszego MSZ w działaniach wobec Rosji i Ukrainy. Sytuacja zaczyna mniej więcej biec torem który przewidywałem. Nie spodziewałem się tylko ,że Ukraińcy tak szybko skoczą sobie do gardeł. Warto by wspomóc Polaków mieszkających na wschodzie poprzez np.: ułatwione wydawanie Kart Polaka, pomoc kościołowi katolickiemu itp.
O nie oficjalnych działaniach nie chce pisać , ale chyba wiadomo że należy tylko dokładać do pieca i mieszać w garze jak się da. Zresztą jestem przekonany ,że Rosja robi to doskonale. A nam na razie nie pozostaje nic innego jak czekać ,czujnie obserwować i wspierać ale tylko Polaków na Ukrainie. Tylko i aż tyle.
|