Wyświetl pojedynczy post
szorstki
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.03.2014, 12:05
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Doszło do porozumienia!
http://www.youtube.com/watch?v=18OVJWxzsUw
A potem posprzątali po Spalonym Jacku czy zostawili syf jak wszyscy ?
Dobra, ale ja nie o tym.
Każdy już tu wypowiedział swoje zdanie,każdy się okopał na swoich tezach, teraz trwa wojna pozycyjna. Najważniejsze, że i jedni i drudzy biorą wynik 7.000 na stadionie za swój sukces. To może jest szansa na wspólne stanowisko
Oczywiście, snucie jakichkolwiek wniosków po jednym meczu to taka sama głupota jak ocenianie trenera po jednym meczu.
No ale ja dalej nie o tym.
Mam taką opcję (może lekko SF). Ten obecny poziom piłki, spadek zainteresowania mediów i sponsorów jest idealnym momentem na wystrzał w górę. Odchodzą sponsorzy (to fakt). Bieda zagląda niektórym w oczy. Skończyły się głupie harce Wojciechowskiego czy Filipiaka i przepłacanie kopaczy. Kryzys w Portugalii, Grecji a zwłaszcza na Ukrainie i pewnie niedługo u Ruskich. Może za chwilę rynek wrócić na chwilę do stanu równowagi. I piłkarz będzie kosztował połowę tego co teraz. Więc zbudowanie drużyny może być znacznie tańsze. Czyli - sukces za pół ceny, jak u Smudy
Co jeszcze potrzeba ? PRZEWIDYWALNOŚCI. Cupiał już raz to przerobił - sukces miał być zaraz, już wybierano samoloty którymi Wisła miała latać na mecze LM a tu wszystko zatrzymał jeden scyzoryk w głowie Baggio. Co należy zrobić żeby ograniczyć ryzyko ? Plan właśnie w realizacji...
A czy będą kibice czy klienci ? Jak będą wyniki to będą i klienci. Sukces finansowy klubu jest gdzie indziej. Nie w potyczkach z PBB czy nawet w Derbach. I nie sfinansują go kibice z C z karnetami za 60 zł.
Jeden mecz z Realem dał większy przychód niż cały rok sprzedaży karnetów. Zważono , policzono i wyszło że warto zaryzykować. Moment się zdarzył idealny, SKWK dało Bednarzowi wolną rękę do jego realizacji. Dla mnie - frajerstwo.
Skoro do tej pory próbowano z kibicami i wyniku nie ma to trzeba sprobować innej opcji. Jeśli dla Wisły wyjdzie to na dobre - nikt po SKWK nie zapłacze. Jeśli nie wyjdzie i Łysy wyleci... SKWK też na tym NIC nie wygra. Nawet jeśli i głosi co innego.
A na razie poczekam na rozwój wypadków. Na E.
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując