Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2014, 23:46
sambo napisał(a):Wyświetl post
Zdaje sie trzeba tu przypomnieć, że dla niektórych - to my zabraliśmy bezprawnie Rezunom ziemie wschodnie.

Wyrazem tego niech będzie, chociaż Deklaracja Głównych Mocarstw Sprzymierzonych i Stowarzyszonych w sprawie tymczasowej granicy wschodniej Polski z 1919r.

Jeśli próbujecie bajać opowieści o złych Niemcach i Rezunach i dobrych Polakach - to robić to z perspektywy Londynu albo Paryża lub Waszyngtonu - bo to tam zapadają decyzje a nie w Warszawie ani nawet na Forum Kibiców Wisły Kraków.

Dla tychże - data 1.09.1939 - nie mówi absolutnie nic. A jeśli nawet coś mówi, to w imię 50 okrętów podwodnych lub lotniskowców, liklu miliardów gazu sześciennego ropy lub innego surowca i dularów albo pieluszek pampers mogą sobie zapomnieć - tak jak zapomnieli o 1994r. i deklaracjach wobec Rezunów
Chciałoby sie rzec -Boże.....Jakie to ma znaczenie że banderowcy snują teorię że Kraków to miasto typowo ukraińskie. Ja pisałem o faktach tzn.bezprawnych zajęciu ziem- sytuacja byłaby o tyle analogiczna z Krymem gdyby nie to że w Jałcie ten zabór zalegalizowały kraja alianckie a w sprawie Krymu znalazła się taka wojująca głównie Polska która rozdmuchała sprawę na cały świat i ruskim nie wyszło jak chcieli- przynajmniej narazie.

p.s. sambo a ja głupi myślałem że Forum Kibiców W.K. jest czytane w Moskwie i Waszyngtonie.A przynajmniej przez emisariuszy Donka tj.szpenia i AS82. Załamalem się
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując