Jaroo1 napisał(a):

|
Jasne, że najważniejsze jest zdobyć jak najwyższe miejsce w lidze bo to jest chwała i zostaje ten wynik na lata. Ale co do tych pucharów to już dałem pod rozwagę, że nie zawsze to może być jedyna najlepsza droga - gdzie oczywiście też to jest tylko takie gdybanie. Chciałem jedynie pokazać, że nie zawsze argument w stylu, że puchary nas zbawią musi być słuszny bo równie dobrze może wyjść zupełnie inaczej i puchary nas moga pogrążyć - finansowo lub sportowo.
|
Jasne. Natomiast można podejść do pierwszego zagadnienia jak podszedłeś do drugiego - może dobrze stało się że SKWK nie dostała tej złotówki w zamian za odpowiedzialność za jakiekolwiek sektory? W końcu, jeśli przyjąć teorię o wojnie władzy z kibicami, nie wiadomo czy np. wojewoda nie użyłby tej umowy jako instrumentu. Czyli np za AJ z derbów nie przywaliłby sromotnej kary finansowej przerzuconej na SKWK a zamykanie stadionu olał. I muzeum można włożyć ad acta. Patrzyłeś na to w ten sposób?
Chciałbym się też odnieść do argumentu:
Cytat:
|
Bo po pierwsze klub by żadnej złotówki nie dał tylko kasa by szła od kibiców a nie z kasy klubowej.
|
sugerujesz że klub na tym by nie stracił, więc co? Bednarz jest tak głupi że cudzych pieniędzy nie chciał dać za spokój? Nikt rozsądny tego argumentu nie kupi. Prawda wydaje się leżeć bardziej przy opcji 'chcemy byście zebrali dla nas złotówkę, my nie dajemy nic w zamian poza tym co jest'.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA