Cytat:
|
Konflikt szkodzi klubowi i piłkarzom a także naszej pozycji na koniec sezonu.Brak pucharów to dramat dla Wisły.Pozostałe rzeczy są o dupe rozbić.Konflikt skończy się kiedyś a brak pucharow będzie się odbijal długo czkawka
|
Równie dobrze można załozyć tak jak serek, że puchary nic nam nie dadzą bo skończą się szybko. A ja bym jeszcze mocniej powiedział. A może brak awansu do pucharów to jest dla nas zbawienie - głupio to brzmi ale... Jeśli Wislą będą zarządzać nieodpowiedni ludzie to może się powtórzyć sytuacja z ostatnego naszego podboju LM i dzięki pucharom wpadniemy w tarapaty finansowe.
Oczywiście nie powinno się brać takich możliwości pod rozwagę, tak tylko wspomniałem, że nie zawsze to co dziś jest dobre jutro okaże się jeszcze lepsze bo tak samo jest z tym, że dzis cierpi Wisła, kibice przez Bednarza - i to jest złe - ale może tak musi być żeby poźniej Wisła i kibice mogli się cieszyć pełnią szczęścia gdzie wróci doping na trybuny, normalność, gdzie nikt nikogo nie będzie opluwał wyzywając od bandytów czy da złotówkę od biletu na zacne akcje.
Pamiętaj, że każdy kij ma dwa końce i zawsze są różne mozliwości. Ale ostatecznie i tak trzeba zawierzyć jakiejś wyższej sile bo na dzień dzisiejszy nikt nie wie czy ten bojkot to jest coś co poprawi sytuację, tak samo jak nikt nie wiedział, że niejako mistrz z sezonu 10/11 wprowadzi nas w tarapaty finansowe - a gdyby nie te kilka minut w Nikozji to sytuacja byłaby jeszcze o 180 stopni inna.
Także ja nie kupuję wymówek typu "teraz drużyna potrzebuje wsparcia" - drużyna zawsze potrzebuje wsparcia bo nigdy nie gramy w środku tabeli. Zawsze będzie sytuacja aż do tej ostatniej czy 2-3-4 ostatnich kolejek, że można spaść, awansować do pucharów czy zdobyć Mistrza
Ani wymówki, że "potrzebne nam sa puchary bo..." - o tym już napisałem wyżej.
Potrzebna jest nam normalność, normalny Prezes, który nie będzie kibicom rzucał kłód pod nogi, jedność między kibicami, dobry zarząd, który zadba o rozwój klubu a dopiero potem można budować sukces sportowy. Bez któregoś z tych elementów ta układanka nigdy nie będzie kompletna więc zawsze byłoby na koniec coś do poprawy