Wyświetl pojedynczy post
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2014, 15:20
Cytat:
Podałem ci przykład zjednoczenia dwóch narodów , dobrowolnego i bez rozlewu krwi gdzie każdy naród miał swój odrębny język i odrębna kulturę. Czego jescze chcesz ?
Tego o co pytałem, a co w swoich pomysłach podnosi Kroq.
Przykładu gdzie naród X zamieszkujący państw/region X przyłącza się w drodze referendum do państwa zamieszkałego przez naród Y.

Przykłady zjednoczenia narodów w federację są oczywiście możliwe co zresztą napisałem.

Cytat:
stworzenie Unii między państwami.
Tej [Drugiej- skreślenie] opcji między Polską a zachodnią Ukrainą bym nie wykluczał w jakieś przyszłości, acz wątpię. W każdym razie zdecydowanie bardziej realne niż, to że Ukraińcy na zachodniej Ukrainie zdecydują o w referendum o przyłączeniu się do Polski
Cytat:
podejściu – włączamy ziemie i jedynie w co inwestujemy to infrastruktura, organy policji sądownictwa i administracji. Całą resztę zostawiamy niewidzialnej ręce rynku. Jestem przekonany ,że będą się zdecydowanie lepiej rozwijać niż niektóre rejony dotowane przez UE.
Służbę zdrowia i opiekę emerytalną i inne aspekty wyrównania praw Ukraińców z prawami Polaków po ewentualnym połączeniu państw też zostawiamy niewidzialnej ręce rynku? Pomijając już taki drobny problem, że infrastruktura u nas w kraju ledwo podniosła się o pół poziomu z etapu ,,leży i kwiczy''. O sądownictwie i policji można napisać w zasadzie to samo.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 21.03.2014 o godz. 15:24.
Odpowiedz cytując