Wit.Ek. napisał(a):

Zacznę od tego, że podoba mi się w Twoim poście to co wyświetliło mi się gdy zacząłem pisać odpowiedź.
Podobają mi się Twoje słowa gdy piszesz, że nie ma sensu się wyzywać, Twoje wezwania do trzymania poziomu.
Odezwałem się w tym temacie bo odbieram to co się dzieje jako działalność która nie służy NASZEJ WIŚLE. Nikt tu nie jest bez winy. Ani SKWK nie jest bez winy ani też Bednarz. Zakazy stadionowe dla ludzi za to, że pili piwo są idiotyzmem ale też powiedzmy sobie szczerze, że bojkot nie uderza w Bednarza tylko w Klub bo to Klub traci finansowo a nie Bednarz.
Ja sprzeciwiam się działaniu na szkodę Klubu. Zarówno szkodliwemu bojkotowi jak i złej decyzji o zakazie na chybił trafił.
To co jednak mnie ostatecznie sprowokowało do napisania tu to wpisy "o jedynie słusznych wartościach, jedynie słusznych wyborach i jedynie słusznych decyzjach, wśród których jest między innymi decyzja o przyłączeniu się do bojkotu"
Sprzeciwiam się takiemu stawianiu sprawy, że jak nie jesteś z nami, jak nie myślisz tak jak SKWK to znaczy, że jesteś z Balu Noworocznego Pituna a nie Bratem Po Szalu.
Trzymajmy poziom i szanujmy się. Przekonumy argumentami a nie szachujmy wzajemnie jak Putin Krym.
CO bym zrobił gdybym pił piwo po meczu a nie przed ? Bo tak się śmiesznie składa, że byłem "U Wiślaków" przed a nie po.
Tak ja bym wysłał do Klubu odwołanie od decyzji o nałożeniu na mnie niesłusznie zakazu dla mnie to naturalna kolej rzeczy. Jak kanar mi w autobusie nie da szans skasować biletu a ja dopiero co wszedłem do autobusu to piszę odwołanie do MPK a nie bojkotuje MPK
|
Przecież Bednarz sam ma świadomość, że tej bojkot będzie... to w jakim celu codziennie czy to w wywiadach, czy w oświadczeniach zamiast łagodzić konflikt, to go podżega? Nie uważasz, że to w większym stopniu uderza w klub?
Wracam do słynnego pytania. A jak ci zakażą mówić pod groźbą zakazu, to dla dobra Wisły też będziesz niemową?
Apelujesz o szanowanie się. Widzisz jak czują się ludzie, którzy zostali zeszmaceni przez tego gamonia, którzy dla Wisły oddali serce i pieniądze. Nie ma jedynie słusznych wartości, bo każdy lubi co lubi. Tylko zobacz co tu się pisze. Zobacz co się pisze na wislaportal. Na to nikt nie reaguje jak ludzie dają przyzwolenie na uderzanie w klub przez Bednarza. Przecież te rozdawane bilety na E 15 nie zakryją braku przychodów z biletów. To zarządcy klubu ma zależeć na tym, żeby przychody były jak największe, a on sobie sam sra we włąsne gniazdo, podsycając konflikt i zniechęcając kibiców. On nie jest do niczego zmuszany. Robi to z włąsnej woli! Tego nikt nie chce zauważyć lub udają, że tak nie jest!!!
Ale ok jak chce to ma. Mnie zniechęcił i ja nie przyjdę! W klub nie uderzę, bo swoje pieniądze w ramach rekompensaty na TS, na kosza, na działania statutowe. W gestii honoru będę miał czyste sumienie. A Jacek jaki ma pomysł, żeby zrobić przychód?