Wyświetl pojedynczy post
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.03.2014, 12:26
Po informacjach o przygotowywanym nowym kontrakcie dla Głowackiego, media donoszą o propozycjach umów dla Garguły i Pawła Brożka.

Cytat:
Stara gwardia zostanie w Wiśle Kraków. Oprócz Arkadiusza Głowackiego lada moment nowe kontrakty zostaną też podpisane z Łukaszem Gargułą i Pawłem Brożkiem.

O nowej umowie dla Głowackiego już informowaliśmy, w poniedziałek na antenie Orange Sport prezes Wisły Jacek Bednarz zdradził też, że w przyszłym tygodniu przedłużona zostanie umowa z Gargułą, a kwestią czasu jest podpisanie kontraktu z Pawłem Brożkiem. Cała doświadczona trójka to liderzy drużyny Franciszka Smudy. Głowacki rządzi najszczelniejszą obroną, Brożek zdobył 11 goli i zaliczył 7 asyst, a Garguła do 8 goli dołożył też 7 asyst. W tym sezonie są dla Wisły niezbędni.

A jeszcze w styczniu Franciszek Smuda straszył, że jeśli z kimś Wisła podpisze nową umowę, to dopiero w maju. - Zawodnicy mogą przekonać mnie o swych umiejętnościach i dyspozycji do końca kwietnia. Jeśli tak się stanie, to na początku maja przedłużymy umowy z wybranymi piłkarzami - mówił wtedy.

Ciężko jednak, choćby poprzez przytoczone wcześniej statystki było przypuszać, że Głowacki, Brożek i "Guła" jeszcze go nie przekonali.

Wisła natomiast może stracić Michała Miśkiewicza. Jemu też po sezonie kończy się umowa, a rozbieżności pomiędzy stronami są na razie spore.

Jacek Stańczyk, Wirtualna Polska
Odpowiedz cytując