Do tej pory nie udzielałem się w tym konflikcie, który tak na prawdę szkodzi tylko wizerunkowi Wisły. Obie strony "konfliktu" [ Bednarz-SKWK ] mają coś zauszami, wzajemnie się oskarżając zarzucając 2 stronie nieprawdę. Zapewne prawda leży pośrodku i przy odrobinie dobrej woli po obu stronach udałoby się uniknąć tego cyrku z jakim mamy teraz doczynienia. Możliwe, że Bednarz niedotrzymał słowa i coś tam zmienił w tej "umowie" dotyczącej złotówki. W żaden jednak sposób nie można tym usprawiedliwiać rzuceniem rac na murawę w trakcie derbów co można tak na prawdę uznać za początek konfliktu i to oficjalny.
Chcę jednak zwrócić uwagę, że wpierw SKWK w oświadczeniu informowała, że przyjście na stadion będzie decyzją każdego. Po remisie w Warszawie ich sposób myślenia odwrócił się o 180 stopni. I teraz najciekawszy cytat z ich ostatniego oświadczenia
Cytat:
|
Pojawienie się na stadionie przy Reymonta 22 to jawne sprzedanie swoich kolegów po szalu
|
. W takim razie ja mogę zadać pytanie SKWK, jak nazwią tych co ostrzelali racami własny stadion i braci po szalu? Nie widziałem na ich stronie żadnego tekstu, który by to jednoznacznie potępił. Rzucanie rac na murawę również można do tego zakwalifikować, bo istnieje grożba zamknięcia całego stadionu, czyli uniemożliwienie uczestnictwa w kolejnym meczu osób, które z tym nie miały nic współnego.
Z drugiej strony barykady jest Bednarz i jego pomysł z tajniakami na trybunach jest skandaliczny. Równie dobrze możnaby wojsko przed stadionem ustawić dla większego bezpieczeństwa. Chyba po to jest monitoring na stadionie, aby takie osoby wyłapywać. Jednak odnoszę wrażenie, że jest on tam po to, aby stadion spełniał warunki licencyjne. Tak więc o ile zakaz używania sektorówek byłby do zniesienia, o tyle policja na stadionie bezpieczeństwo może jeszcze pogorszyć, bo sami mogą zacząć prowokować burdy.
Tak więc w tym wypadku najlepiej pozostać bezstronnym, bo zapewne jak zwykle prawda leży pośrodku, a mediom w oświadczeniach przekazuje się półprawdy, które mają na celu jeszcze bardziej zaognić sytuację. Wiślacka brać, która powinna stanowić jedność jest rozsadzana od środka przez V kolumne.