silver03 napisał(a):

Wiosenna kadra Wisły 2012/13: Miśkiewicz, Pareiko - Bunoza, Burliga, Chavez, Czekaj, Głowacki, Jovanović, Jaliens - Chrapek, Garguła, Iliev, Kosowski, Małecki, Sarki, Sobolewski - Boguski, Genkov, Sikorski.
Analizując ilość meczy można stwierdzić, że 11 meczowa zazwyczaj wyglądała tak: Pareiko - Burliga, Głowacki, Chavez/Jovanović, Bunoza - Sobolewski, Wilk, Garguła, Małecki, Kosowski/Sarki - Genkov
Trener Kulawik.
Jakoś drastycznie zmienił się potencjał wymienionej 11 z obecną? Nie wydaje mi się, uważam, że są porównywalne. Obrona niemal identyczna, a w sezonie Kulawika to było sito. Pomoc: świetny Sobolewski i Wilk, który gra obecnie w II lidze hiszpańskiej, czyli parę poziomów wyżej niż Polska ekstraklasa, Małecki, którego wówczas jeszcze Smuda nie "zajechał", Kosowski z najlepszą wrzutką w lidze, no i piłkarze z "dzisiaj" Sarki i Garguła, Chrapek czekał na ławce rezerwowych. Genkov w napadzie to raczej nie Sikorski, a w obwodzie czekał król strzelców Serbskiej ligi, nie powiesz mi, że nie można było go wykorzystać w ataku, gracz uznawany był za najlepszego dryblera w lidze i technika. Takie są fakty, a nie gdybania.
Skończyliśmy sezon z bilansem: 7 miejsca, 38 pkt., 10-8-12, 28 strzelonych 35 straconych.
|
Skoro jesteś taki dowcipny, to ja Ci wymienie kogo ma teraz Smuda a Moskal i Kulawik nie mieli:
Paweł Brożek - wieloletni zawodnik Wisły ok. 100 bramek zdobytych, były Król Strzelców Ligi Polskiej, wieloletni reprezentant Polski, w tym trwajacym sezonie zdobył juz 11 bramek (+ 6 asyst), Ile bramek miał Sikorski

może być wraz z Genkovem

w tamtym sezonie ?
Dariusz Dudka - wieloletni piłkarz Wisły, b. wieloletni reprezentant Polski, grający w lidze francuskiej,
Emmanuel Sarki - b. gracz Chelsea Londyn,
Piotr Brożek, wieloletni gracz Wisły, reprezentant Polski
Donald Guerrrier - obecny reprezentant Haiti (chyba 5 bramek)
no i SEMIR STIIIIIILLLLLIĆ - internacjonał
mało róznic ? Klarica nie wymieniam i Burdenskiego
To są fakty nie gdybania

A z Wilkiem to też dobry dowcip , usmiałem się setnie przy tym ...kopaczu z II ligi hiszpańskiej
P.S. Na tym kończę bo nie mam czasu na odpowiadanie na takie głupoty