Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2014, 21:19
wislak2119 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze nie manipuluj tym co napisałem. Po drugie Klub to nie Bednarz i nigdy tak nie będzie. Wiec ochłon trochę. A po trzecie to takie parodiowanie hymnu to sobie możesz wiesz gdzie uskuteczniac.
Nie no zaraz zaraz. Ja rozumiem. Punkt twojego widzenia wychodzi z innego systemu wartości które wyznajesz w przeciwieństwie do mnie. To proste.
Pytanie: Co lubisz na meczu? Lubisz stać? Zawsze zajmujesz miejsce zgodne z biletem? Lubisz krzyknąć "$%^^"? Dobra mało istotne, powiem tak:
Przykład może trywialny i oderwany od rzeczywistości, ale pokazujący pewien mechanizm: proszę potraktować to bardziej metaforycznie:
Jeśli zakażą ci oddychać na meczu pod groźbą zakazu, lub po przekroczeniu bramy stadionu na powitanie dostaniesz pałą przez plery, to też będziesz twierdził, że Wisła to nie Bednarz i nigdy tak nie będzie?

II zwrotka hymnu ma charakter głębszego przesłania, mówi o wierności i pozytywnej zaciętości. Ktoś kto akurat z różnych powodów(np. poczucia poszanowania własnej godności i honoru i innych ważnych spraw) nie może przyjść na mecz, to nie znaczy że nie jest wiernym kibicem.

P.s Wisła to nie stadion piłkarze, mecze, i materialne wartości, tylko raczej to co ma w pewnym miejscu od mostka w lewo, przynajmniej tak mi się wydaje...

Widocznie dla ciebie niektóre wartości huja znaczą. Dlatego idziesz. Trudno twój wybór, ja go nie kwestionuje. Jacy kibice taki klub. Pamiętaj tylko, że pan B. to może nie jest Wisła, ale gra tobą i mną, gra nami wszystkimi. Skłóca nas z premedytacją, eskaluje konflikt i sam rzucił nam wszystkim wyzwanie wypowiadając się w wywiadach, że chce się pozbyć tych niewygodnych jemu ze stadionu. Ty jesteś dla niego wygodny. On ciebie chce. Więc idź i pokaż mu, że może na ciebie liczyć...
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.03.2014 o godz. 21:24.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując