Wyświetl pojedynczy post
leo.w.starski
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2014, 10:48
Kibicuję Wiśle dłużej niż większość z Was tu piszących chodzi po świecie. W moim domu szyto kiedyś "oprawy", cała rodzina ma karnety. Kto z Was młodziaki ma PRAWO mnie pouczać czy mam chodzić na mecze czy nie.
Kto z Was ma prawo decydować kto jest prezesem a kto trenerem.
Bez grożenia pobiciem (- wielka odwaga gdy młody byczek startuje do kogoś w typie swego taty)- w uczciwym referendum przegrywacie z większością kibiców.Więc Wasz bojkot zostawcie samym sobie, nie obchodzi mnie co zrobicie w terminie meczu z Zawiszą i następnych.
Nigdy ten klub nie był i nie będzie własnością kogokolwiek , ani Cupiała ani SKWK. Jest dobrem wspólnym ,jak Wawel czy Rynek Główny. Przykre jest że zasada odpowiedzialności zbiorowej uderzyła w niektórych z Was.
Ale przyglądnijcie sie krytycznie całemu przebiegowi tego głupiego konfliktu. Może choć kilku z Was zrozumie jak bardzo brniecie w ślepą uliczkę nienawiści i absurdu walki z urojonym "wrogiem".
Młodość ma swoje prawo do buntu i gniewu - ale tylko do momentu gdy nie przekracza granicy bezmyślnej destrukcji. A sądzę że ta granica została przez grupę osób drastycznie naruszona- z OBU stron. Gdy pęknie granica cierpliwości głównego sponsora - stracimy Wszyscy, a nie jest to wykluczone.
CO WTEDY
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
Odpowiedz cytując