rafkur napisał(a):

Odpowiedzialność zbiorowa nie podoba mi się i żal mi tych którzy poszli do "Wiślaków" oglądać mecz w fajnej atmosferze. Niestety na swoje nieszczęście znaleźli się w towarzystwie idiotów. W sumie nie trudno było to przewidzieć w tym konkretnym przypadku ale tak czy srak szkoda. Sam nie raz oglądałem tam mecze wyjazdowe. Powstaje pytanie czy aby Skwk nie przysłużyła się również temu chwaląc się na swojej stronie "efektowną oprawą"? Pomijając moją ocenę wypierd... rac na murawę to tak sobie myślę, że można było potępić, można było przemilczeć ale nie - lepiej było zadrwić.
Zastanawia mnie ten ślepy pęd w stronę kłopotów. Jak ćmy do żarówki.Najbardziej żal ultrasów. Dla większości to było prawie wszystko. To oni a nie "pikniki" wbrew wielu opiniom najbardziej odczują brak dopingu. Powiedzmy sobie szczerze - pikniki (jakieś 60% frekwencji) mają w dupie oprawy i wali ich to czy inna ekipa będzie głośniejsza. To głównie "klientów" którzy przychodzą dla atmosfery i ultrasów będzie w takiej sytuacji krew zalewała.
|
Nie martw się o prawdziwych kibiców (bo tacy są ci co robią więcej niż posadzenie dupy na krzesełku). Dadzą sobie radę, nie zginą, ich nie załamia rozbrat ze stadionem bo z niejednego pieca chleb jedli. Niech się martwią ci co łykają bednarzowe bajania, sidząc na pustawym i cichym stadionie.