Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2014, 15:27
Arapaho, ja nie mówiłem czy Polska straciła tylko opisuję sytuację w jakiej sie znaleźli Ukraińcy. Dla mnie od początku to są oni w dupie.
Cytat:
Po drugie - Ukraina w granicach jak obecnie- nie jest w stanie ich obronić ponieważ do tej pory była tylko satelitą Rosji i dlatego za Janukowicza,Juszczenki czy Kuczmy nie mieli z tym problemów ,uniezależniając się narazili się na zadziałanie ulokowanych w społeczeństwie ogólnie mówiąc ludziach Rosji
No tak, tylko to jest właśnie błąd w przejmowaniu władzy siłą. Bo wiedzieli, że są słabi ale dali się UE podpuścić i teraz są jeszcze słabsi - chaos w państwie, brak gotowości do wojny. Gdyby zrobili kolejną pomarańczową rewolucję i normalnie, demorkatycznie rpzejmowali rządy to może by się obeszło bez tracenia Krymu i wschodu.

A co do Polski to też dla mnie sytuacja jest trudna i ciężko tutaj upatrywać pewnych korzyści. Jesteśmy zbyt małym graczem żeby każda sytuację obrócić na swoją korzyść. Co by się nie działo to i tak albo nas Rosja sieknie, albo UE w dupe kopnie i weź tu zyj Dalej twierdzę, że jedyna droga dla takich Państw jak Ukraina, Polska czy Węgry, Czechy to zawiązanie sojuszu i walka razem z UE,USA, Rosją bo oddzielnie to zawsze będziemy na straconej pozycji a wejść w układ z Niemcami itp to sie wyjdzie tak jak Ukraina na tym układzie z Rosją. Pierwsza okazja i Rosja kopnęła w zad Ukrainę i robi swoje.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując