Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.03.2014, 09:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie. Zacytowany przez Ciebie fragment wskazuje tylko na to, że Bednarz uważał SKWK za władne zabronienia odpalania rac. SKWK mogło nie zgodzić się m.in. dlatego, że nie ma możliwości upilnowania wszystkich.
Wytłumaczysz mi rzecz którą nie rozumiem? SKWK w sprawie rac musi 'lewarować', dogadać się z kimś wewnątrz, z kimś kto chętny jest do użycia pirotechniki w oprawie. Mówisz wprost że jest jedynie pośrednikiem pewnych ustaleń i nie ma wpływu na race. Dlaczego Bednarza nie tłumaczysz w ten sam sposób? Czym się różni Bednarz od SKWK w kwestiach decyzyjnych na własnym polu? Też jest tylko łącznikiem i pośrednikiem Cupiała. Albo Bednarza trzeba po części tłumaczyć, albo ...

Zakładając że masz rację, obraz jaki mnie się rysuje jest taki że SKWK jest jeszcze za słabe do reprezentacji kibiców w tym wymiarze w jakim klub oczekuje - być może to jest powód postawienia warunków zaporowych w umowie. Negocjuje w niedojrzały sposób, w przypadku fiaska obraża się niczym małe dziecko. Wyciąga historyczne brudy na światło dzienne przy pierwszym lepszym niepowodzeniu. Po lekturze postu Kota - muszę, niestety, przyznać mu rację. Słabość SKWK jest konsekwencją słabości nas samych - kibiców.

Nie tłumaczę tutaj Bednarza - ma gość swoje za uszami, ale tez patrząc na to z tej strony nie można negować jego decyzji i traktować jako skrajnie złą. Być może faktycznie stwierdził że SKWK w tej formie nie jest w stanie dać wystarczających gwarancji na to do czego się zobowiązuje w zamian za tą 'złotówkę'.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 14.03.2014 o godz. 10:01.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując