sanderuss napisał(a):

|
... po zlikwidowaniu wszelkich przejawow wykazywania jakichkolwiek emocji wladza wychoduje sobie narod baranow. Tego chcecie?
|
Sugerujesz że burdy na stadionach powinny być w interesie Państwa - a ja mówię o tym że takiej wojny w ten sposób nie da się wygrać. Moim zdaniem podobny błąd popełnia kolega Palikot który twierdzi że przepisy dotyczące imprez masowych można używać przeciwko organizatorowi czy policji czy Bednarzowi. Przecież to organizatorzy i policja tworzą takie przepisy pod siebie - udowodni się że są niewystarczające, zostaną zmienione. Dokładnie tak jak teraz władza planuje zakaz używania środków pirotechnicznych wokół stadionu. To jest państwo i jak będzie chciało ograniczyć 'picie wódki' to ograniczy i wprowadzi 'wodę'. Zresztą, picie dawno ograniczyło - mamy akcyzę. Będzie chciało wojny z kibicami - zrobi to samo co zrobiło z papierosami, mimo że ogólnie dymek jest 'spoko'. Tylko jakoś nie opłaca się go palić i nie ma gdzie. Więc nie opłaca się i nigdy się nie opłacało być wrogiem Państwa, zwłaszcza swojego.
Odniosę się jeszcze do baranów - gdyby trybuny składały się z intelektualistów, ludzi szanujących wolność i swobodę i chcących ją skutecznie poszerzyć, nie mielibyśmy rac na murawie jak i tej dyskusji.
Edit:
A i zapomniałbym - dla mnie informacja SKWK jest zwykłym straszeniem kibica aby nie przyszedł na mecz. Tak jak Bednarz wprowadził warunki zaporowe tylko po to by zerwać umowę tak teraz SKWK straszy kibiców policją by nie poszli na mecz.
OSC.N. napisał(a):

|
Jestem daleki od propagowania stadionowej agresji, ale trzeba im oddać, że działali w bardzo trudnych dla wiślackiego kibica czasach i podjęli wtedy metody i reguły gry (skutecznie), które narzuciła kilka lat wcześniej ekipa z drugiej strony Błoń...
|
True.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA