|
Boniek nigdy nie zabiegal szczegolnie o kibicow, bo kibice nie glosuja. Ja o legalizacji rac znam tylko jedna wersje, przepis ten przyszedl z UEFA i nie mozna go zmienic.
Czy race powinny byc zalegalizowane? Ostatnie wydarzenia pokazaly, ze nie, mimo iz w pamieci mam wspaniale widowiska, ktorych efektownosc podkrecaly race i do dzis pamietam uczucie, kiedy pierwszy raz stalem z raca, to mysle, ze sa to przedmioty niebezpieczne, w rekach zbyt wielu ludzi. Tak jak przytoczony tu noz, na ogol jest bezpieczny, tak rzucony w czyjas glowe, moze doprowadzic do tragedii. W swietle ostatnich wydarzen, nawet na 20 tys. osob znajda sie tacy, ktorzy niepotrzebnie stworza niebezpieczenstwo. Race rzucane z trybuny na boisko, to szczyt glupoty, ale brakuje mi slow jak nazwac rzucanie rac w strone trybun...
Czy Bednarz czy SKWK jest winne calej tej sytuacji? Pewnie jak zwykle punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Misiek robi dobra robote na TSie, wypominanie mu noza sprzed kilkunastu lat, to jak wypominanie wybitych zebow z podstawowki.
|