Don Donson napisał(a):

http://www.krs-online.com.pl/przedsi...krs-81986.html
nie chcę się czepiać ale chyba finansuje to KRAKBET a nie sam Piotr Wawro. Fakt, może decyzje podejmować teoretycznie samodzielnie.
Nie rozumiem Twojego argumentu: "Niech sie zajma S.A i Bednarzem, a od TS-u sie odpie.rdolic bo oni nigdy temu klubowi nie pomogli, w przeciwienstwie do Roberta Szymanskiego czy Piotra Wawro."
Działanie Stowarzyszenia ma negatywny wpływ na działanie Wisła Kraków SA, jeżeli jest to ciało skoligacone z TS Wisła, to TS nie powinien nabierać wody w usta, bo to nie TVN kolego - nie wciśniesz ludziom ciemnoty, że TS to coś totalnie odrębnego i nie powinno być łączone z SA. Owszem formalnie to zupełnie inne podmioty, ale nie róbcie jaj. Zaraz zaczniecie .......ić, że prawdziwi kibice chodzą na TS a na SA same cioty.
Argumentacja, że ktoś finansuje klub jest mizerna. Ma go to rozgrzeszać? Jak łamie prawo lub jest o to podejrzany to sorry. Finansowanie klubu nie powinno być okolicznością łagodzącą.
Dura lex sed lex.
|
Powiedz, a ty komuś pomagasz, poswiecasz się dla kogoś lub coś finansujesz ? To czy żyjesz zgodnie z prawem mnie gówno obchodzi bo to twoje życie, chcę wiedzieć tylko czy Ty robisz coś tak mizernego dla kogoś?
SKWK robi to co musi a jeśli czegoś nie rozumiesz to oni robią to za Ciebie, bo taką mają rolę i od tego włąśnie są.
I nie masz racji, Wisła S.A i T.S Wisła to dwie różne sprawy.
Naszym klubem jest i zawsze będzie T.S Wisła Kraków a nie jakaś tam Wisła S.A bo ta jest spółka tylko zajmująująca się sekcją piłkarską z śmiesznym herbikiem którego a w sumie tylko tego właścicielem jest Cupiał.
Z jednym masz rację. Wydaje się być bardzo prawdopodobne, że pomału rodzi się pomysł powrotu sekcji piłkarskiej do TS Wisła i może to być całkiem fajny pomysł zważywszy na siłę naszych kibiców i ich zaplecze finansowe. A wtedy chyba wiadomo...na S.A przychodzić będą cioty a atmosfera będzie jak na A-klasie.
Myślę że z powodzeniem udało by się zacząć od czwartej ligi a frekwencja w sile 3-4 tys na Wawelu pozwoliła by myśleć o awansie juz w pierwszym roku występów.
Zero uzależnienia, długów, karierowiczów i najemników w władzach tylko musi być wodą na młyn.
Zdrowe zasady, Biała Gwiazda na piersi piłkarzy, ogromne zaplecze kibicowskie, tradycja, historia powinny wystarczyć dy w drugim sezonie pokusić się wynajem R22, na przemian z S.A oczywiście.
Tylko Gwiazdę na piersi z trykotów odbierzemy a resztę nich Cupiał z Bednarzem i Smudą sobie zatrzymają. Długi i te wszystkie sukcesy, tak na otarcie łez tych co tam zostaną , jebać to.