Wyświetl pojedynczy post
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2014, 09:44
Ból dupy z gazety michnika:

Cytat:
Przykro mi to pisać, ale pan prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz zrobił z Towarzystwa Sportowego Wisła - Towarzystwo Kiboli!

Panie Prezesie! Z ogromnym zdziwieniem przeczytałem poniedziałkowe oświadczenie TS Wisła, podpisane przez zarząd, czyli m.in. przez Pana. Ze zdziwieniem, bo choć słusznie potępia Pan ostrzelanie stadionu racami i sprowadzenie realnego zagrożenia na kibiców, to winę zwala Pan wyłącznie na policję.

"Uważamy za konieczne napiętnowanie zachowania oddziałów policyjnych, które, jak wynika z analizy materiału dowodowego oraz nagrań, wykazały się wyjątkową biernością" i "bulwersuje fakt, że policja, pomimo iż wiedzę o planach odpalania rac z bocznego boiska Towarzystwa powzięła ok. 3 godzin przed meczem (...) nie tylko nie podjęła działań zapobiegających, ale także nie interweniowała ani w trakcie, ani zaraz po zdarzeniu".

W działaniach zatem TS nie widzi Pan żadnej winy, a zatrzymanie wiceprezesa Piotra W. nazywa pan nieuzasadnionym. Z drugiej strony nie powinienem się dziwić, bo wystarczy spojrzeć na skład zarządu, któremu Pan przewodniczy. Wiceprezesami są były (W.) i obecny szef kiboli (Robert Sz.). Trudno zatem się spodziewać, że zrobi Pan coś innego niż podpisze się pod ich wersją. Tym bardziej że firma Krakbet, należąca m.in. do Piotra W., wspiera finansowo TS.

Pan wini policję, a ja oskarżam Pana, że wpuścił kiboli do władz klubu i pozwolił im rządzić TS Wisła. Nie zrobił Pan nic, by temu zapobiec, a wręcz przeciwnie. To Pan przymykał oko na odpalanie rac wewnątrz hali (!) podczas meczów koszykówki. Jakie zagrożenie z tym jest związane, powinien wiedzieć nawet najbardziej krótkowzroczny prezes. To Pan wielokrotnie puszczał mimo uszu wyzwiska na meczach i transparenty z agresywną treścią. To Pan nie reagował, gdy kibole przebili opony koszykarkom, bo te przegrały finał mistrzostw Polski. To Pan wzrusza ramionami i zgadza się, by założono sekcję Trenuj Sporty Walki z zajęciami pt. "Walki uliczne". To Pana zupełnie nie kole w oczy. A na dodatek twierdzi Pan, że kibola "Miśka" trzeba resocjalizować. Kibola, który z marketu próbuje ukraść maczety. Nie wie Pan, do czego one służą? Widział Pan gdzieś w okolicach Reymonta dżunglę lub plantację trzciny cukrowej? Nie widzi Pan też nic złego w tym, że jeden z wiceprezesów klubu jest podejrzany o przestępstwa gospodarcze?

Nawet sportowo nie potrafi Pan już przegrywać. To na Pana oczach z hali ulotnił się duch fair play, gdy w poprzednim roku CCC Polkowice zdobyło przy Reymonta mistrzostwo Polski. Nie potrafiliście zwyciężczyń należycie uhonorować. To Pan nie zachował klasy i nie sprawił, by rywalki mogły odebrać medale w godny sposób.

Aż trudno mi pojąć, że nie rozumie Pan, jaką krzywdę wyrządza Pan klubowi. Wizerunek budowany przez ponad 100 lat ulatuje teraz jak para wodna. Już teraz firma Can-Pack, od lat sponsorująca koszykarki, do tej pory flagowy okręt TS, zastanawia się, czy przedłużyć finansowanie zespołu. To, że klubem rządzą kibole, na pewno nie będzie sprzyjać podjęciu przez sponsora pozytywnej decyzji. Co Pan wtedy zrobi? Kibole wyjmą z kieszeni kolejny milion dolarów?

Panie Prezesie, przykro mi to pisać, ale zrobił Pan z Towarzystwa Sportowego Wisła - Towarzystwo Kiboli!
Pier*olenie o szopenie, w końcu coś fajnego dzieje się w Wiśle, coś robią a tu taki ból dupy.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując