Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2014, 18:31
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Przekonujesz mnie do czegoś absurdalnego - ze SKWK nie ma wpływu na to co się dzieje na C a ten wpływ musi sobie wypracować i się 'dogadać'. Co ciekawsze według Ciebie miało to nastąpić dopiero po podpisaniu umowy z klubem.

Na jakim świecie żyjesz? SKWK ma wpływ na trybuny. SKWK nie ma i nigdy nie będzie miało narzędzi żeby kontrolować kilkutysięczny tłum. Zawsze może się trafić jeden czy drugi idiota. Co SKWK może zrobić, to właśnie dogadać się z grupami kibicowskimi (takimi jak ultras) i liczyć, że to będzie respektowane. Być może pod groźbą liścia od odpowiednich osób. To nie jest "absurdalne", to jest rzeczywistość. Jako ktoś kto pełni kierownicze funkcje dobrze wiem jak ważna i trudna jest komunikacja.

Napisali Ci wprost w oświadczeniu, które podobno przeczytałeś (w co coraz bardziej wątpię): nie mogą brać odpowiedzialności za losowe osoby, które być może nawet nie mają z nimi nic wspólnego (nie mam na myśli członkostwa, ale choćby czytania ich strony czy kontaktu z ogarniętymi ludźmi). Jakiś pijany gimbus rzuci achtunga i co - winne SKWK?

Jeżeli tutaj czegoś zabrakło, to koordynacji. SKWK nie powiedziało "nie róbcie tego", pytanie czy to w ogóle było jakoś uzgadniane. SKWK twierdzi, że nie. Rozumiem, że masz dowody temu przeczące...

Termin "ekscesy" użyty w oświadczeniu ma jednoznacznie negatywne konotacje, więc nie sadzę żeby komukolwiek było potrzebne Tak/Nie. To jasno wynika z treści.

Zapędziłeś się w kozi róg i próbujesz udowadniać, że SKWK nie przekazało jasno swojego stanowiska. Nie masz racji. Można wątpić czy napisali całą prawdę, ale tym razem trudno podważyć sens ich wypowiedzi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując