Gwiaździsty napisał(a):

Mylisz się, SKWK jest oficjalnym reprezentantem kibiców Wisły i ono ma prawo do wszelkich rozmów czy inicjatyw rozmów, tacy jak ty moga rozmawiać o menu w bufecie, czy kiełbacha jest dobrze wysmaż0ona, czy cola nie za zimna, czy Bednarz ma ładny krawat,
Jak chcesz mieć coś do powiedzenia to droga wolna, zalóż ze swoimi bednarzomaniakami swoje stowarzyszenie i działąj. Tylko wtedy musicie się ujawnić
|
To poczytaj:
Załącznik do uchwały nr 9/2011 Walnego Zgromadzenia Członków Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków z dnia 26 maja 2011 roku
Cytat:
1
TEKST JEDNOLITY STATUTU STOWARZYSZENIA KIBICÓW WISŁY KRAKÓW
Rozdział I
POSTANOWIENIA OGÓLNE
§ 1
Stowarzyszenie o nazwie „STOWARZYSZENIE KIBICÓW WISŁY KRAKÓW" zwane dalej „Stowarzyszeniem" jest dobrowolnym, samorządnym, trwałym zrzeszeniem mającym na celu skupienie sympatyków i kibiców „WISŁY KRAKÓW" w aktywnie działającą organizację, nawiązanie wzajemnych bezpośrednich kontaktów z podobnymi stowarzyszeniami w Polsce i za granicą oraz innymi organizacjami, popularyzowanie i upowszechnianie barw, historii oraz osiągnięć sportowych „WISŁY KRAKÓW", a także współdziałanie w organizacji kulturalnej widowni oraz przodowanie w zespołowym,kulturalnym dopingu na wszystkich zawodach sportowych z udziałem drużyn „WISŁY KRAKÓW"
|
Jak znajdziesz gdzieś w Statucie (bo to z niego cytat) coś o reprezentowaniu WSZYSTKICH kibiców Wisły to wklej. Ja znalazłem o kulturalnym dopingu. I nie jest to ustawa o zgromadzeniach tylko STATUT SKWK - sami sobie to napisali, nikt nie zmusza do używania takich "nie kibicowskich" słów, jak "kulturalny"