A ja coraz lepiej zaczynam rozumieć, że jesteś debilem...
Ustawa o imprezah masowych:
Cytat:
Art. 15.
1. (...)
2.(...)
3. Organizator meczu piłki nożnej lub podmiot przez niego uprawniony do dystry-bucji odmawia sprzedaży biletu wstępu lub innego dokumentu uprawniającego do przebywania na nim:
1) osobie, wobec której zostało wydane orzeczenie:
a) zakazujące wstępu na imprezę masową,
b) zobowiązujące do powstrzymania się od przebywania w miejscach przeprowadzania imprez masowych, wydane przez sąd wobec skazane-go w związku z warunkowym zawieszeniem wykonania kary pozba-wienia wolności albo wobec nieletniego na podstawie art. 6 pkt 2 usta-wy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nielet-nich (Dz. U. z 2010 r. Nr 33, poz. 178, z późn. zm.3));
2) osobie, wobec której zastosowano zakaz klubowy lub zakaz zagraniczny;
3)(...)
|
1) Nie słyszałem, o tym, aby organizator odmówił członkom SKWK wejścia na stadion zgodnie z art. 15 p.1 pp. a, oraz p.2. a w szczególności zarządu SKWK. Wobec członków SKWK nie zastosowano również przepisów art. 65. Dlatego nie widzę powodu aby mówić o SKWK jako organizacji, której członkowie działają niezgodnie z prawem co próbujesz sugerować. W polskim prawie jak nie jest możliwe udowodnienie komuś zarzutów, działa zasada domniemania niewinności, więc nie widzę powodu żeby zmuszać członków SKWK do odpowiedzialności za czyny swoich członków a także innych kibiców. Fakty wskazują, że SKWK prawa nie łamie, więc twoje przypuszczenia są idiotyczne.
2) Dlatego tu chodzi tu o próbę przerzucenia odpowiedzialności finansowej (bądź karnej?) na SKWK za wydarzenia które organizator nie może zweryfikować na sektorze C, po to aby umyć ręce.
Przypominam zgodnie z art 5.
Cytat:
|
1. Za bezpieczeństwo imprezy masowej w miejscu i w czasie jej trwania odpowiada jej organizator.
|
SKWK nie jest organizatorem imprezy masowej, więc prawnie nie może brać odpowiedzialności za wydarzenia, mogą co najwyżej jego członkowie odpowiadać z ramienia odpowiedzialności karnej zgodnie z art. Art. 54., 55, 56,57, 57a, 58,59, 60, 61, 62, 63, 64
3) W razie jakiś zaniechań organizator wykorzysta ten fakt do obarczenia winą organizację SKWK w celu zdyskredytowania organizacji w myśl "pokazania, że kibolami nie warto prowadzić dialogu"
Dla mnie działanie Bednarza to jest wykorzystywanie niewiedzy takich jak ty i wielu innych, którzy pojęcia za bardzo nie mają o czym mówią.
Dlatego nie widzę powodu by mówić o nim jako o kimś kto ma tu rację w tej sprawie.
Zwykły krętacz, należy go rozliczyć na najbliższym otwartym dla publiczności meczu.
Cytat:
Widziałeś kiedyś race na, jak to mówicie, piknikowych sektorach Bijatykę na nich?? Race rzucane z nich na boisko
|
Widziałem wybieganie na boisko i bijatykę i race też::
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...rka_Gdynia_3:1
Wy "pikniki" też nie święte

Czemu nie weźmiecie odpowiedzialności za "pikników" ?
Przecież to z waszego sektora