hubert.fan napisał(a):

|
Kilka razy byłem w operze, jednak to nie mój klimat i nie chodzę.
|
O widzisz. Szukałem i trafiłem na kogoś kto bywa w operze. Fajnie. Napisałem 'bywa' ponieważ jak byłeś kilka razy to i tak więcej niż ja - na koncie mam jedynie (albo aż) dwie wizyty. Dokładnie tyle razy ile byłem w tym sezonie na meczu na Wiśle. Z resztą jak kilka razy byleś w operze to dobrze wiesz jak jest trudno zdobyć bilet - rozchodzą się dosyć szybko. Także myślę iż dobrze mnie rozumiesz jako piknika - mamy coś wspólnego - wspieramy pewne inicjatywy mimo że nie do końca to nasz klimat. Szacunek za otwartość na rożne formy ekspresji.
hubert.fan napisał(a):

|
Droga wolna, ma wybór, może lepiej poczuje się w operze czy teatrze, nikt po takim "kibicu" płakał nie będzie ...
|
Może i tak może i nie.
Widzisz, szczerze mówiąc byłem tylko dwa razy w tym sezonie (Legia, derby) ale zrobiłem to z głową, na korzyść klubu. Nie byłem więc sam - w sumie na te dwa spotkania kupiłem 10 biletów. Moja inicjatywa, moja organizacja (łącznie z wyrobieniem kart kibica). Jeśli ja nie idę to nikt z tych 'pikników' nie idzie. Jak sobie policzysz to klub uzyskał przychód w wysokości ok 500 zł - czyli tak jakbym wykupił karnet na C na 4 rundy. Sprytne prawda? W prostej linii - jest kilka powodów dla których sporo osób w klubie 'zapłacze' za tymi co dobrze czują się w operach, jeśli ich nie będzie. Co więcej, SKWK również czule patrzy bo jak widać chętnie złotówkę od nich przygarnąć by chciało (abo i 10x więcej w końcu po coś stoją z puszkami). Finansowa opera. Widzisz już dlaczego wszyscy kibice są ważni nawet dla SKWK i dlaczego warto zapłakać?
P.S.
Bdw. Jest jakaś statystyka ile SKWK zbiera do puszek z poszczególnych sektorów?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA