Wyświetl pojedynczy post
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2014, 02:29
d napisał(a):Wyświetl post
Jakoś mimo otwartych granic we Włoszech grają głownie Włosi, w Hiszpanii Hiszpanie itd., a genialni Szkoci i Irole nie podbijają Bundesligi czy Primera Division. Wyliczać sobie możemy do bólu, ale ja zawsze i tak będę na straconej pozycji bo tutaj jest Premiership na topie, jakaś tam Bundesliga czy finał LM nie ma przełożenia.
Czyli Szkoci powinni grać w Szkocji zgodnie z twoją logiką ... Prześledź kadry klubów z najpoważniejszych lig i jednak trochę obcokrajowców tam jest ;]. Po drugie, trudno żeby wyjeżdżali z najlepszych lig świata, kiedy szkolenie stoi tam na najwyższym poziomie. Też dziwna sprawa, że jeszcze nie tak dawno temu wszyscy skupowali Polaków hurtem(kiedy nawet jeszcze nie byliśmy w UE i kiedy były ograniczenia w zatrudnianiu obcokrajowców). Mieliśmy piłkarzy w Austrii, Belgii, Francji, Włoszech, Hiszpanii, Bundeslidze i to nie ogórków jak teraz(za wyjątkiem znanej piątki i 1 lisa). A znamienne są przykłady Gilewicza, czy Żewłakowa, którzy mieli problemy z załapaniem się do kadry jeszcze nie tak dawno temu, a strzelali gole seryjnie w ligach zagranicznych. Poza tym prosiłem Cie o wymienienie naszych piłkarzy, o których ktoś coś słyszał w Europie, którzy grają w poważnych ligach i których przestraszą się nasi rywale grupowi . Ja zrobiłem krótką rozpiskę, a w kolejce jeszcze jest kilka asiorów .
Odpowiedz cytując