haeno napisał(a):

|
Liczyłem, że po moim poście wytłumaczysz czemu uważasz inne opcje za lepsze ( bo stosunek do 3. opcji znamy), ale w sumie nie zadałem tego pytania wprost, więc mój błąd. Chyba, że widzisz jeszcze jakąś inną, której nie wymieniłem.
|
To jest moja prywatna ocena. Takie mam zdanie. Nie wierze w czyste intencje ukraincow, bo:
-sponsorowanie coup d'etat przez amerykanow;
-niewyjasniona sprawa snajperow na majdanie (ponoc izraelscy zdaniem emj10);
-mitomania ukraincow;
-przewrot jako dodatek do rozgrywki miedzy USA a Rosja;
-pozwolenie na "tymczasowe rzady" ludzi afirmujacych upa co wrozy dalsze niepokoje spoleczne w regionie;
Zwroc tez uwage na to, ze w maju odbeda sie wybory do europarlamentu. Wytworzenie poczucia sztucznego zagrozenia bedzie owocowalo tym ze wiecej niezdecydowanych/podatnych na manipulacje ludzi bedzie glosowac na partie postulujace zaciesnienie wspolpracy. Byc moze ktos wpadl na pomysl zeby po ustawie 1066 dorzucic w Europie (lub poszczegolnych panstwach) cos na ksztalt Patriot Act (USA) czy Terrorism Act (UK). Widzisz, za duzo przypadkow jak dla mnie zeby nie czytac pomiedzy wierszami. I to jest moje zdanie. Taka mam opinie nt ostatnich wydarzen. Co wcale nie musi znaczyc ze jestem swiecie przekonany co do moich tez, ale na chwile obecna tak mi sie wydaje.