Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2014, 15:49
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
nie jest czarno biały. Nie powiedziałem też, że trzeba kochać SKWK, aby być kibicem Wisły. Twierdze, że sprzeciwianie się akcji 1 zł od biletu jest ze szkodą dla Wisły, a to już stawia pod znakiem zapytania to czy w RZECZYWISTOŚCI jest się jej kibicem.

Szkodzić Wiśle mogą różne środowiska, także te podające się tutaj za kibiców Wisły, gdyż nie jest to zbyt trudne na tym forum.

PS. Mylisz się. Nie jestem liberałem, co nie znaczy że nie jestem prawicowcem. Łatwo też wychodzi Ci sprowadzanie mnie do poglądów "antyhomosie", mimo że nidy na ten temat nawet nie rozmawialiśmy, jedynie po moim stwierdzeniu, że ja dziękuję za takich prawicowców jak w Wielkiej Brytanii, którzy legalizują adopcję dzieci.A Ty zakładasz, że moje poglądy prawicowe opierają się jedynie na kwestiach antyhomosie... takie typowe dla osoby, którą podobno nie jesteś.
Dla mnie poglądy prawicowe w sferze gospodarczej to właśnie liberalizm i ochrona własności prywatnej, a "złotówka" od biletu właśnie jest przeciwna tym poglądom.

A tekst o antyhomosiach to była próba pokazania, że może i masz poglądy prawicowe, ale raczej na tematy społeczne (homosie, aborcja, eutanazja, kościół, tradycja, UE itd), ale nie o tym tutaj mówimy. Stąd ten cudzysłów, żeby nie brać tego dosłownie. Myślałem, że załapiesz o co mi chodziło.

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Uważaj z tym proponowanien 2-3 zł od biletu, bo tutaj sknerusy lub/ i kryptożydy chcą zabić za 1 zł od biletu ;-). Aha i jeśli ja jestem za 1 zł podobno socjalistą, to Ty za 2-3 zł, to musisz być KOMUNISTĄ (Sic!).
Dalej nie rozumiesz. Nie chodzi o kwotę tylko o zasadę. Czemu wszyscy na stadionie mają płacić na widzimisię jego części (nawet jeżeli ich postulaty wydają się słuszne)?

Podsumowując, jakie niby masz te poglądy prawicowe, że uważasz się za prawicowca. Może być na priv żeby nie rozmywać.

Ponadto skąd pewność, że po przejściu ustawy o złotówce od biletu nie będzie sytuacji, że np. inna grupa kibicowska / trenerzy innej sekcji / ktoś tam jeszcze inny nie wymyśli, że sekcja piłkarska powinna być solidarna wobec innych sekcji i będzie forsować ustawę "złotówka od bilety na sekcje Judo" (nie powiecie mi chyba, ze to byłaby zła inicjatywa). Następnie trener gimnastyki zawnioskuje o "2 zł od biletu na gimnastyke". Następnie Smuda dojdzie do wniosku, że brakuje mu piłkarzy, więc zaproponuje aby od każdego biletu "złotówka" szła na kontrakt dla piłkarza, które klub pozyska na następną runde tak jakby "ekstra". Nie powiecie mi chyba, że to byłaby zła inicjatywa i wy jako kibice Wisły będziecie sępić kase. Nie wydaje wam się, że takie "postulaty" brzmią niedorzecznie?

Zdecydowanie wolałabym sytuację w której przy zakupie każdego biletu (strefa kibica, internet) kibic zostaje informowany o możliwości zakupu "cegiełki" na taki i taki cel, a nie w takim kształcie jaki proponuje SKWK.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.03.2014 o godz. 16:28.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując