domin_czyzyny napisał(a):

dla dobra WISŁY KRAKÓW poświęcenie 1 zł od biletu nie jest niczym złym. To obowiązek każdego Wiślaka, który przychodzi na stadion na R22. Z tego obowiązku zwolniłbym jedynie kibiców gości. Jeśli nie będziesz chciał wspierać Wisły Kraków, to po prostu przestaniesz chodzić na mecze (jeśli w ogóle chodisz na nie). Tak jak pisałem, bycie Wiślakiem do czegoś zobowiązuje. Mamy swoje obowiązki, które musimy zacząć realizować.
Każdy przypadek należy traktować indywidualnie, o tym była rozmowa.
Demagogią jest porównywanie poświęcenie ok. 10 zł/rundę przez każdego kibica do opłat na ZUS`u, który "pobiera" z naszych zarobków około 45 %. Czyli to kasa liczona w tysiącach złotych miesięcznie.
|
Oczywiście, ze tak jest. Ja zawsze dorzucam się do oprawy (i to kwotą większa niż 1 zł), tyle, że do tej pory nikt mi nie kazał tego robić, a był to jedynie gest mojej dobrej woli. O tym mowa.
Jako osoba o poglądach prawicowych brzydzę się wszelkiego nakazami czy przymusem dzielenia się z innymi, a to byłby jeden z takich. Tyle.
EDIT: Przepraszam, ale pier**lisz jak politycy przed wprowadzeniem nowego podatku. Wtedy też padają słowa o wyższej sprawie, solidarności społecznej, obowiązkach każdego Polaka wobec rodaków blablabla. Myślenie rodem z komuny.