Wyświetl pojedynczy post
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.03.2014, 10:49
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Akurat co do tego nie masz racji.
Myślę że sporo pikników chętnie zaglądnąłby przed meczem do muzeum tylko po to by zobaczyć co to jest ta 'Wisła Kraków'. Ciekawość jest w każdym z nas. Ludzie chodzą do takich egzotycznych rzeczy jak muzeum zabawek więc myślę że problemu z odwiedzeniem przed meczem muzeum Wisły nie byłoby. A i sprzedaż koszulek wzrosłaby.

Tyle że stworzenie takiego muzeum to jest i powinna być w pierwszej kolejności miasta, w drugiej klubu a dopiero w trzeciej kibiców.
zacznijmy od tego, że jest wielu pikników naprawdę oddanych temu klubowi, nie łykających wielu rzeczy co mówią i piszą media, mających wieloletni staż na R22. Te osoby pewnie w wielu przypadkach podpisały się pod prośbą o 1 zł od biletu.

Ja mówiłem o osobach typu kiełbasożercy z wislaportal dla których te sprawy o tyle nie mają znaczenia, że nie dołożą się do nich. Niby piszą, że lepsza dobrowolna składka, ale znając życie ile osób wpłaci tę dobrowolną składkę. Nawet gdy zbierana była kasa na Sobola to ile osób wpłaciło ? odpowiadam 371 osób. Gdy jest zbierana kasa na działalność TS WISŁA KRAKÓW to ile osób wpłaca ? Naprawdę zawsze te same osoby, wiele osób omija puchy idąc prosto po browara lub kiełbachę do punktu gastronomicznego.

Pewnie te osoby oczywiście chętnie by korzystały np. z Muzeum Wisły Kraków. Ale aby ponieść ciężąr jego sfinansowania to już nie.

adam_09 napisał(a):Wyświetl post
a może by tak wprowadzić jakiś kwestionariusz, który by wypełniała osoba kupująca bilet z pytaniem na co chce przekazać swoją 1 zł od biletu ? Ktoś miałby 4 opcje do wyboru: muzeum, wykończenie stadionu, elewacja stadionu, pomnik itp ? Wtedy byśmy dokładnie wiedzieli gdzie idzie nasz "podatek" a Bednarz uniknąłby tematu pośredniego przyzwolenia na działalność sprzeczną z prawem.
jest to jakieś rozwiązanie, ale logistycznie trudne do przeprowadzenia, choć pewnie nie niemożliwe.
Odpowiedz cytując