fanfan napisał(a):

Nie wiem dlaczego wiele osób tak szybko wydało osąd po tym artykule na SKWK i nie poczekało na odpowiedź kogoś z klubu . Przecież nie pierwszy raz na stronie stowarzyszenia pewne argumenty są naciągane na siłę a w innych sprawach nie wszystkie szczegóły są podawane zwłaszcza te mniej wygodne .
Tutaj jest link do wywiadu z Bednarzem :
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...stop,id,t.html
|
Co jest naciągane? Że Bednarz kłamał, że KL kazała mu zrobić 6000 zakazów stadionowych?
Okłamał i tyle, sam to zaproponował dzięki czemu KL nie zamknęła reszty trybun. Poprawność polityczna się kłania. Zamiast napisać oświadczenie i powiedzieć wprost co wynegocjował, to okłamał. Za to dla niego brak szacunku. Lepsza gorzka prawda niż słodkie kłamstwo.
westersyl napisał(a):

Nie wiem czy ja dobrze rozumiem tą sytuacje być może nie jestem na takim poziomie "kumatości" aby to zrozumieć. Wychodzi mi, że Jacek Bednarz stanął przed dylematem zamknięcia całego stadionu lub dogadania się gdzieś tam na różnych szczeblach aby nie wpuścić fanów z sektora C na mecz z Ruchem i reszta stadionu mogła przyjść i obejrzeć mecz. Jeśli Jacek Bednarz nie przystałby na warunek nie wpuszczenia kibiców z sektora C, zamknięty byłby cały stadion. Jeśli to wygląda w ten sposób nie jestem za bardzo wstanie zrozumieć o co chodzi. Nie wiem może chodzi o rozpatrywanie tej sytuacji w kategoriach tzw etycznego zachowania JB czyli. że "sprzedał" cześć fanów. W takiej sytuacji interpretuje to, że SKWK wolałoby aby stadion był zamknięty w całość.
Tylko warte podkreślenia jest to, że Jacek Bednarz jest prezesem klubu a nie człowiekiem z ulicy, nie biega z tematem i nie chodzi w bluzie jebać policje. Kierował się jak na prezesa przystała logiką, a nie zasadami z ulicy.
Projekt złotówki od biletu mi się nie spodobał jednej kwestii, przekazałem swoją opinie osobie z SKWK. Ale moja wiedza jest zbyt mała wskazać czy któraś ze stron w jakimś stopniu jest winna.
Motyw ze spotfife to faktycznie nie brzmi optymistycznie.
[/I]Nie chciałbym wyjść na jakiegoś "promotora" Bednarza, staram się oceniać trzeźwo sytuacje. Gdyby miał uderzać w niego to zastanowiłbym się czy Zagłębie Lubin uratowało nas przed tym, że nie daliśmy jakiegoś solidnego kontraktu piłkarzowi pokroju Łukasz Piątek. Ale tu też wiedza kibica jest ograniczona i trzeba pamiętać, że piłka nożna nie jest zero - jedynkowa.
|
1) Uważasz, że okłamywanie własnych kibiców jest ok? Dla mnie to jest specjalne działanie aby kibiców poróżnić między sobą. Zwykła taktyczna zagrywka. Nie oceniam tego co wynegocjował, bo wynegocjował wg mnie dobrze, ale sposób w jaki dzięki temu zrzucił winę na KL jest dla mnie żenująca i zasługuje na pogardę.
2) Nie sprzedał, bo z karą każdy się liczył nawet taką, że na Ruch nie wejdzie. Okłamał kibiców boi nie przyznał w oświadczeniu od razu w środę po derbach, że kibice z C nie wejdą na mecz co jest wynikiem negocjacji z KL, żeby nie zamknąć całego stadionu i po prostu jak facet przyznać się do trudnych decyzji, tylko jak szczur zwalił winę na KL i umył ręce
Po raz trzeci brak szacunku dla szczura
Dla mnie to kolejny dowód na to, że klub nie szanuje największego kapitału jaki posiada... SWOICH KIBICÓW!
Smyrgu napisał(a):

|
żadne bratanie klubu i pilkarzy z kibicami nie powinno miec m-ca...klub to musi byc organizacja ktora jest conajmniej ten level wyżej...a chłopcy z SKWK niech sie zajmą dopingowaniem tak jak by tego H. Reyman oczekiwał bo poziom kultury kibicowkskiej jest niski zeby nie powiedziec zaden..za to glosnosc i mniemanie wysoki ejak nigdy...
|
NIE! NIE! NIE! KIBICE TO NIE ŻADNE MARIONETKI DO DOPINGOWANIA!!!!! KLUB TO NIE JEST ŻADNA PRYWATA! KLUB TO WSPÓLNOTA LUDZI O WSPÓLNEJ PASJI I WSPÓLNYCH CELÓW! CZYLI WŁAŚCICIELI, KIBICÓW, PIŁKARZY, PREZESÓW I KAŻDEGO KOMU ZALEŻY NA BUDOWANIU POTĘGI KLUBU! Łączy nas wspólny interes. Klub bez Cupiała będzie w IV ludze! Klub bez kibiców(nie mylić z oglądaczami piłki chodzącej jak po sznurku) nie będzie istniał w ogóle!
ZAPAMIĘTAJ TO SOBIE. NIECH BÓG SIĘ NAD TOBĄ ZLITUJE!
silver03 napisał(a):

Samo powstanie pisma uznaje za uzasadnione, klub nie wywiązał się z umowy a szanując swoich kibiców powinien.
Nie rozumiem natomiast dokładania do tego historyjek ze Smudą, piłkarzami itp. Jest to celowe, żeby obsmarować "nie lubianych" jak najmocniej, dodać dramatyzmu, pokazać jak bardzo są źli, co jest zabiegiem dość komicznym bo zrobionym z dziecięcą naiwnością.
|
Nie można powiedzieć, że SKWK robi wszystko idealnie, ma idealną wizję, ma idealne pojmowanie relacji klub vs kibice, idealnie się komunikuje i idealnie myśli... ale nie można im powiedzieć, że szkodzą Wiśle, tak jak to czyni większość kiełbasiarzy na wislaportal. Każdy chce dobrze, czasem pewne argumenty są bzdurne, ale to tylko ludzie do ....y maryny, często młodzi którzy chcą dla Wisły jak najlepiej. Postarajcie się to zrozumieć!!
Gwiaździsty napisał(a):

|
Wyznawcom Smudy, którzy nie mają pojęcia co w rzeczywistości prezentuje sobą Smuda nie wytłumaczy się. Oni łapią gadki szmatki w canal+ czy promocyjne wywiady z Gazety Krakowskiej. Gdyby tylko Smuda zajmował się trenowaniem drużyny ale jak widać zaczyna wtrącać się w sprawy od których mu wara.Jemu i innym najemnikom, którzy wpadli na chwilę do Wisły za .....pieniadze.
|
Ale dajcie spokój temu Smudzie. On jest od trenowania. Ma nad sobą Bednarza na nim się skupcie, niech ponosi konsekwencje za swoich pracowników, za to co mówią.
Zwierze napisał(a):

|
Przecież, to było od razu wiadomo. Nie myślicie chyba, że Bednarz sam sobie wymyślił, że nie wpuści prawie 6000 osób tak na złość tym co zapalili racę?
|
Chodzi o to, że Bednarz kłamie, opisałem to wyżej. To efekt negocjacji, do których się nie przyznał, tylko zwalił winę na KL.
Pero napisał(a):

Jak dla mnie odzwierciedleniem stanowiska większości kibiców jest kwota jaką udaje się zebrać do puszek. Ja np. nie wrzucam na oprawy* i wcale nie mam ochoty żeby złotówka z mojego biletu szła gdzie indziej niż do klubu.
*Od momentu transparentu na Frankowskiego. Chcę uniknąć sytuacji ze zapłacę na oprawę której treść jest całkowicie sprzeczna z moim zdaniem
|
Ale nikt cię do tego nie zmusza. Wcale nie musisz dawać na oprawę. Jesteś wolnym człowiekiem, który podejmuje suwerenne decyzje. Jeśli jesteś za tym, żeby przez 15 lat twoje pieniądze szły na sprawy, które nie rozwijają klubu to twoja sprawa. Jak dla mnie 1 zł od biletu jeśli idzie na takie szczytne cele, jak:
- powstanie muzeum
- budowanie kultu H. Reymana
- kontynuacja budowania wizerunku klubu jak np w szkołach
- bilety dla młodzieży
- różnego typu akcje wizerunkowe jak poprawa estetyki stadionu
- i wiele innych
To jestem za, bo to są sprawy, które mają pozytywny cel, mają być fundamentem silnej, wielkiej wspólnoty, marki WISŁY KRAKÓW. A to jest chyba i w twoim interesie(chyba, że uważasz się za fana piłki chodzącej jak po sznurku a nie Wisły Kraków) jak i tych co robią transparenty i flagi, którzy czasem pieprzną głupotę na forum i transparencie, tak samo jak i ty pieprzysz teraz, jednak w twoim przypadku nikt cię nie dyskredytuje. Klub tego nie robi, Bednarz ma to w dupie. On ma na celu poprawić finanse klubu i działać operacyjnie. Nie myśli przyszłościowo perspektywicznie.Nie ma długofalowej strategii bo wie, że jak spełni swój cel, to go tu nie ma! A kibice zostaną i są jedynymi obok Cupiała którzy chcą potęgi WISŁY KRAKÓW. Dlatego warto takie akcje promować a nie .......ić, że ty się nie zgadzasz, bo Frankowskiego nie lubią... I nie ma co .......ić, że kibice są od dopingowania... Kibice są całym sercem za Wisłą i chcą dla niej najlepiej. Jak Bednarz mówi, że nie widzi pola do dialogu, to niech stąd spierdala jeszcze szybciej jak jego poprzednik Basałaj
SZANUJMY SIĘ! NIE DAJMY SIĘ DZIELIĆ! CAŁA WISŁA ZAWSZE RAZEM!