tommiyacht napisał(a):

witam. Właśnie zaczynam przygodę z FIFA jeśli chodzi o granie padem. Do tej pory używałem klawiatury. Z góry przepraszam za trywialny problem ale nie mogę sie w tym połapać.
Mam pada ESPERANZA EG102, i nie jest on na liście padów kompatybilnych z FIFA. W moim przypadku chodzi o prawy analog który po prostu nie działa. Przebrnąłem przez to i wyszło ze muszę podmienić/edytować 2 pliki mianowicie buttonData.ini i buttonDataSetup.ini . Wujek google pięknie znalazł mi gotowe te pliki dla tego pada u goscia na chomiku, mianowicie tutaj
http://chomikuj.pl/BarcaPatch/FIFA+1...a+EG102+Analog
znalazłem również gdzie te pliki podmieniać itd. A pytania mam takie:
1)czy ktoś wskaże mi w tych plikach gdzie jest ta zmieniona konfiguracja dla mojego pada
2)Czy konfiguracja pada JUZ W GRZE jest jest jakoś zależna od tego co mam w tych plikach INI ? To nie kłoci się ze sobą jakoś ?
3)w grze mam do wyboru 4 możliwości konfiguracji pada – KLASYCZNA, ALTERNATYWNA, 2 PRZYSKI , WLASNA. Nie mam pojęcia która wybrać, czy jest jakaś powiedzmy popularna na forum w takim sensie ze jest używana przez większość graczy bo gra się nią najlepiej, najłatwiej robić tricki (choć do tego to dłuuuuga droga) itd ? W tym momencie można powiedzieć ze mam czysta kartę jeśli chodzi o pamięć ruchów na padzie bo jak już napisałem, nigdy nie grałem we FIFE na padzie (jak i w żadna grę).
Dzieki z góry.
|
Ja Ci polecę program
x360ce, jak grałem na gorszych padach właśnie na nim emulowałem pady i wszystko działało rewelacyjnie.
PS: Odstaw Fifę i zacznij grać w Pesa
PS2: Grał ktoś w nowego
Thief'a ja długo czekałem na nową wersje i coraz bardziej wkręcam się w fabułę.