WiślakNH napisał(a):

No to może trochę inaczej Ci przedstawie bo widze,że z kibicowaniem masz tyle wspólnego co ewentualne pójście na mecz i powrót z niego taryfą,a o sprawach poza boiskowych dowiadujesz sie co najwyżej z gazet,ewentualnie z internetu.
Zostajesz zaczepiony z żoną/dziewczyną w towarzystwie brata i kuzyna przez jakiegoś kogucika chcącego od was parę groszy na piwo,zakładając że odmówisz (pewności nie mam),on udeża Twoją kobiete w twarz.Idąc Twoim myśleniem sugerującym,że w tych czasach przemoc nie jest w modzie,grzecznie go przepraszasz i wyciągasz z portfela 100zł zadośćuczynienia,(twoi towarzysze stoją z boku zastanawiający sie tylko jak spier***ić )na wyżej wymienione piwo.No więc gratulacje i powodzenia.
P.S miej zawsze przy sobie grubszy banknot.
|
Po pierwsze wyjazdów mam więcej niż Ty lat, a po drugie przykład tak kretyński, że to nie ma żadnej płaszczyzny porównawczej.
Po trzecie zgodziłem się, że frajerstwem jagielloni jest totalna porażka od garstki napastników.
Po czwarte chuliganka stadionowa w dzisiejszych czasach jest kretynizmem wtórnym, to nie jest to samo co 20lt temu kiedy podobne akcje były na porządku dziennym, nikt prócz miejscowych nie wiedział o zajściu (prawie nikt), a konsekwencje były w zasadzie niewielkie.
Po piąte robienie z kibiców 7legii obrońców spraw słusznych jest jeszcze śmieszniejsze niż przykład którym się posłużyłeś.
--------------------------
Po szóste prawie każdy CZŁOWIEK z wiekiem dojrzewa i ma inne priorytety. Ktoś kto się pisze na monitoring wyłapanie przez policję i dużą lipę jest po prostu gimbusem, który nie ma nic w życiu do roboty. Chcesz się sprawdzić, jedź na ustawki, tam są 20x mniejsze szanse na to, że zostaniesz złapany, a nie pierd.. za przeproszeniem mi tutaj frazesów z taksówkami po meczu.
95% kiboli z wiekiem inaczej patrzy na te sprawy, ma dom, dzieci, prace, musi zapewnić byt rodzinie, nie ryzykuje zdrowia i recydywy. Kiedy wyjdziesz spod spódnicy mamy zrozumiesz o czym pisze. Popytaj starszych kolegów.