Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2014, 21:53
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Program ten (Narodowe Siły Zbrojne) okazał się kompletną klapą. Do partzantki to po pierwsze trzeba mieć ludzi, którzy potrafią się posługiwać bronią. Pobór został zlikwidowany już dawno. Ciekawe ilu z tego forum miało karabin w ręku (nie plastikowy zabawkowy) i wykonało jakieś strzelanie. O czym my mówimy.
Dokładnie. Bo oczywiście Tusk musi się za wszystko zabierać od dupy strony. Na czele resortu obrony postawiła psychiatrę-pacyfistę (Klich był w latach 80-tych jednym z czołowych działaczy ruchu WiP w Krakowie), który reformę wojska zaczął od likwidacji poboru i dopiero później wprowadzaniu programu NSZ. Zamiast czynić to stopniowo wprowadzając jeden system z drugim, w ramach NSZ wprowadzając zarazem obowiązkowe szkolenie dla poborowych w obchodzeniu się z bronią.

Wsciekly Pies napisał(a):Wyświetl post
Szeremietiew dobrze powiedział paru szczerzącym żeby i mówiącym o światłej zjednoczonej europie, mina im zbladła jak dostali od Putina strzała w pysk.

Prawda jest taka, jak przed II wojną, wtedy też byliśmy w sojuszu z dwiema największymi potęgami na świecie, (W.B. i Francja). A po całkowitym rozmontowaniu ich to my musieliśmy bronić im dupę, a jeszcze nas później oddali ruskim. II wojnę wygrała Rosja i tylko na własne życzenie ZSSR się rozpadło. Wtedy jak i dziś wielcy tego świata boją się wojny i do momentu zanim ich dupsko jest bezpieczne nie kiwną palcem. Jedyne wyjście jakie, ja widzę to zdecydowane zaangażowanie się sąsiadów Ukrainy i Rosji wspólną reakcję,nawet może militarną.

Jak mu się nikt dobrze nie postawi, to apetyt rośnie w miarę jedzenia, ja ostatni raz strzelałem z broni w wieku 7 lat, radzę zapisać się do klubu strzeleckiego.

A jak ktoś wierzy w świat pełen pokoju i światłości to przez 30 lat mojego życia nie pamiętam roku na ziemi żeby nie było jakiś wojen. Taka natura ludzka, jak się nie postawisz to Cię wytną. Tylko w raju jest inaczej [...]
Stare mądre przysłowie mówi "chcesz żyć w pokoju, szykuj się jak do wojny".
Odpowiedz cytując