Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.03.2014, 09:49
Tak, ja wiem, że ten temat świata nie zmieni ale tak jak pisałem, fajnie by było na koniec roku zobaczyć sobie czym byliśmy karmieni tydzień po tygodniu a co przez ten czas przeszło bez echa.

Co do Ukrainy to oczywiście, nasz sąsiad, umierają tam ludzie więc sprawa nie jest błaha, niedługo może dojść do zmiany granic itd ale gadają o tym już od miesiąca. I to jest typowe paplanie, które wiadomo, że nic nie zmieni, takie ploty. Poza tym jako Polska większego wpływu na sytuację na Ukrainie nie mamy. To jest gra wielkich potęg a my tylko możemy patrzeć na to z boku i czekać co się stanie, tymczasem jestem pewien, że jeszcze coś się stanie ważnego dla Polski co umknie przekazowi medialnemu bo w tym czasie dalej będziemy gadać o Ukrainie. Umknie coś na co mamy wpływ, coś namacalnego, realnego jak np ta sprawa z lasami państwowymi, a my dalej będziemy się martwić co się może stać jak Putin się wkurzy, co z tą Ukrainą itd I mówi się o Majdanie, Krymie a cichosza, że tam są banderowcy, którzy popierają działania UPA czyli ludobójstwo wołyńskie, nikt w mediach nie robi nagonki na rząd za to, że do polskich szpitali przyjmuje się Ukraińców podczas gdy wiadomo ile czasu Polak czeka na wizytę u lekarza, nikt nie podnosi rabanu, że jest pomysł bezpłatnych studiów w Polsce dla Ukraińców. Za to wszystko my płacimy a ktoś sobie będzie korzystał, śmieszne.
Także Ukrainę umieściłem tam z powyższych względów.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując